Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

Ben Ahmet Akyol, ISS Ankara Bölge Aşçıbaşısı’yım. Arkadaşlarım da şeflerim; Erkan Can, Memik Özcan ve Volkan Aralt.    

Çok tebrik ediyoruz. Günün kazananları olmak size nasıl hissettirdi?

Katılmayı çok istedik. Gerçekten arkadaşlarımın katılmasını çok istedim. Biz Ankara’dan geliyoruz. Dün gece 12.00’de yola çıktık, sabah 06.00’da buradaydık ve bugün de akşam 09.00’a kadar ayakta kaldık. Ancak birincilik ödülünü aldık ve tüm yorgunluğumuzu unuttuk.  Bizim için çok güzel bir şey oldu. Şu anda genel müdür yardımcımız da merakla bizden haber bekliyor, henüz ona haber veremedik. Kısacası hepimiz çok sevinçliyiz.

Rama, kazanmaya giden yolda size nasıl yardımcı oldu?

İnandık. Ustalarım inandı, ben de ustalarıma inandım. Gece 12.00’de yola çıkıp buraya geldik, bunun karşılığını da aldık diye düşünüyorum.
Rama Krema’yı mutfağımızda da kullanıyoruz. Rama Krema farklı. Daha bir koyu, daha bir kıvamlı. Bu yüzden tercih ediyoruz.

Hazırladığınız tabaklarda lezzet mi önce geliyor, görsellik mi?

Her ikisi de olması gerekiyor. Görsellik ve lezzet, ikisi bir arada buluştuğu zaman bize de bugün olduğu gibi büyük ödülü getiriyor.

Lezzet için son dokunuşlarınız var mı?

Mutlaka var, son dokunuş olmazsa olmazdır. Bence en önemli dokunuş sevgidir. Sevgiyi katmazsanız yapamazsınız.

İyi bir şefin sahip olması gereken özellikler nelerdir?

İyi bir şef lezzetiyle, sunumuyla, altında çalışan personele davranışıyla, öğretisiyle öne çıkıyor.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Menu