+

İç Pilavı

  • Pirinç 1800 g
  • Tereyağı 80 g
  • Ayçiçek yağı 80 ml
  • Kuru soğan 150 g
  • Dolmalık Fıstık 50 g
  • Dana karaciğeri 150 g
  • Su 2400 ml
  • Kuşüzümü 30 g
  • Kimyon tozu 2 g
  • Yenibahar 2 g
  • Tarçın, toz 1 g
  • Karabiber, çekilmiş 1 g
  • Toz şeker 3 g
  • Dereotu, taze 10 g
  1. İç Pilavı

    • Pirinci bol suda yıkayın ve süzdürün.
    • Tereyağın ve ayçiçek yağın yarısını tencerede kızdırın, sırasıyla kuru soğan, dolmalık fıstık ve dana ciğeri soteleyin.
    • Su, kuş üzümü, Knorr Et Bulyon, kimyon, yenibahar, toz tarçın, ve karabiberi ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
    • Ayrı bir tencerede geri kalan ayçiçek yağı ve tereyağı ile pirinci kavurun.
    • Kaynatılan suyu kavrulan pirince ilave edin ve kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin.
    • Demlenen pilavı karıştırın, dere otu ilave edin ve servise hazır hale getirin.
+