Heyecan Verici Soslar
Hellmann's soslarının lezzetini mutfağına taşı!
-
Hellmann’s Yepyeni Soslarıyla Şimdi Mutfağınızda
Dünyanın en çok tercih edilen mayonez markası Hellmann’s heyecan verici lezzetler arayan misafirlerin için yeni lezzetler sunuyor.
-
Peri Peri Sos Nasıl Kullanılır?
Peri Peri, kökeni Afrika’ya dayanan, aslında Mozambik’ten gelen bir lezzettir. Tüm dünyaya bu enfes lezzeti tanıtan ise bölgeye...
-
Kırmızı Et Sosları ve Sos Hazırlamanın İncelikleri
Dünya mutfağında çok özel bir yere sahip olan sosları hazırlamak incelik ve özen isteyen bir iştir. Yanında sunulduğu etin lezz...
-
Beyaz Et Sosları ve Sos Hazırlamanın İncelikleri
Soslar et yemeklerinin gizli kahramanlarıdır. Özellikle konu beyaz et olduğunda, tabaktaki sosların önemi bir kat daha artar. ...
-
Barbekü Sosu Sokak Yemekleri Ve Atıştırmalıklarda Kullanma Önerileri
Sokak yemekleri bir yerin damak tadını ve ruhunu yansıtır. Öyle ki her ülkenin kendine özgü bir hızlı atıştırmalık tarzı vardır...
-
Hardal 101: Hardal Nedir, Hardal Sosu Nasıl Kullanılır?
Heyecan Verici SoslarTurpgiller familyasına ait otsu bir bitki olan hardalın tohumları, baharat olarak kullanılır ve hoş kokulu sarı çiçekleri vardır. 10’dan fazla türü olmasına rağmen en çok bilinen 3 ana türü vardır. Bu 3 tür de baharat olarak kullanılır. Beyaz, siyah ve kırmızı hardal türlerinden kırmızı olanı Hint hardalı olarak da bilinir.
-
Balık Yanına Mezeler: Balığı Taçlandıran 10 Lezzetli Meze
Heyecan Verici SoslarŞanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Çünkü üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz aslında tam bir balık cenneti. Hem tatlı su hem de deniz balıklarına kolayca ulaşabildiğimiz, üstelik bu balıkları onlarca çeşit meze ile servis edebildiğimiz enfes bir mutfağımız var. Omega 3 kaynağı, bağışıklığın en büyük destekçisi, kalp dostu, kemiklerin koruyucusu, faydaları saymakla bitmeyen balıklardan ve diğer deniz ürünlerinden yapacağın deniz ürünleri mezeleri ve balık mezeleri ile misafirlerini mest edebilirsin. Üstelik deniz ürünleri, senin gibi bir şefin kendisini en rahat ifade edebileceği, marifetlerini gözler önüne serebileceği nefis bir alan. Tazecik, çeşit çeşit ve renk renk malzemeler, mezelerin olmazsa olmazlarından. Bir şef olarak mevsim balıklarıyla çok yakışan mezelere malzeme seçmek de ayrı bir keyif. Lezzetli bir balığın yanına hangi mezeler çok yakışır senin için sıraladık. İşte balığın tadına tat katacak, birbirinden lezzetli balık mezeleri...
-
Roux (Meyane) Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Heyecan Verici SoslarAna malzemesi un ve tereyağı olan roux yani dilimizdeki ismiyle meyane, aslında sosları koyulaştırmak için un ve yağın birlikte pişirilmesidir. Roux kelimesi Fransızcadan gelir ve dilimizde “ru” diye okunur. Meyanenin ana malzemesi, yağ ve un da olsa bazı reçetelerde içerisine süt de ilave edilebilir. Mutfağımızda meyane özellikle çorbalarda ve helvalarda sıkça kullanılan bir uygulamadır. Şimdi bu uygulamanın detaylarına bir göz atalım.
UFS Academy’de seni neler bekliyor?
- Şef eğitimlerine ücretsiz erişim
- Dünyanın dört bir yanındaki şeflerden en iyi tarifler ve ipuçları
- En son mutfak trendleri