Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kıymalı Serpme Hamur Böreği

 

Malzemeler

Hamuru:

  • 325 gram un (6 kahve fincanı)
  • 125 gram su (1/2 bardak)
  • 1 adet yumurta
  • Hamuru yatırmak ve açmak için:
  • 100 gram sadeyağ, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
  • 150 gram zeytinyağı (3/4 bardak)

Kıyma içi:

  • 200 gram kıyma
  • 300 gram soğan (3 orta)
  • 30 gram margarin, ya da sadeyağ
  • 1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Hamur açılan tahtaya; 325 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu yere, 1 adet bütün yumurta, içine üç çeyrek çorba kaşığı tuz katılmış, yarım bardak su katarak karıştırmalı ve yoğurmalı. Sonrasında elde edilen bu hamuru yuvarlayarak, biraz uzattıktan sonra 5 eşit parçaya kesmeli, sonra da kesilen bu hamurları, içinde iyice erimiş bir halde bir çeyrek kahve fincanı sadeyağ ya da margarin olan tabak ya da sahana koyarak, yağ içinde bunları yarım saat kadar dinlendirilmeli.

Yarım saat sonra, küçük hamurları teker teker olmak üzere alarak üstü iyice zeytinyağlanmış hamur tahtasına koymalı ve bastırmak suretiyle az yassılttıktan sonra üstüne merdane ile bastırmalı ve yuvarlamalı. Bu hamuru aşağı yukarı bir tabak çapında yuvarlak açmalı sonra da yuvarlak açmış olduğumuz bu hamuru, bir el ile bir ucundan, bir el ile diğer ucundan olmak üzere tutarak birden ve yan tarafa doğru savururcasına kaldırarak zeytinyağlanmış tahtaya vurmak ve hamuru iyice altı görünür bir hal alıncaya kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak böylece her bir hamuru incelterek büyütmelidir.

Altı görünür bir hale gelinceye kadar incelterek büyütmüş olduğumuz her bir hamuru dört köşe olarak dört eşit parçaya kesmeli, sonrada her dört köşe kesilen hamurun bir tarafına malzemesinden hazırlanmış kıyma içini her böreğe yetecek miktarda yarım parmak inceliğinde uzunca koyduktan sonra kenarlarını hafifçe kapatmalı, sonra da tıpkı sigara sarar gibi sarmalı, bütün hamurlara bir buçuk parmak genişliğinde uzunca şekiller verdirmelidir.

Bundan sonra, uzun şekillerde sarmış olduğumuz bu hamurları üçer dörder alarak, önceden ısıtılmış fırına vermeli.

Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi

Şeflerin 1 numaralı tercihi* * Şef paneli, Mutfak Penetrasyon Takibi, TNS, 2016 Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
75 450
₺44,93 Ürün Fiyatı

Antalya’daki Meşhur Börekçi Tevfik Ekizoğlu serpme börek tarifini siz değerli şeflerimizle paylaşıyor.

00:58