Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Hilton İstanbul Kozyatağı’nda dört farklı konseptte restoran bulunuyor. Brasserie Restaurant, Atrium Restaurant, Sky Restaurant ve Al Sharq Restaurant farklı konseptleriyle misafirlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Yener Özden restoran menüsünde kaliteli malzeme, yaratıcılık ve farklı dokunuşlar olduğunu ifade ederek: “Tazelik, orijinallik ve sağlıklı yemek bizim için olmazsa olmaz. Sonbahar kış sezonu için sezonsal, lezzetli ve sağlıklı menüler oluşturuyoruz” diyor.

Rama Sıcak Uygulama Kreması

Rama Krema yüksek ısıda kesilmez, ideal lezzet ve kıvam verir. Rama Sıcak Uygulama Kreması UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
Ürün Fiyatı

“Bünyesinde farklı mutfakları ve lezzetleri barındıran bir oteliz”

Hilton Kozyatağı 40 kişilik bir şef ve aşçı takımıyla çalışıyor. Özden dört farklı restorana sahip olan otelin restoran konseptlerinden şöyle söz ediyor: “Bünyesinde farklı mutfakları ve lezzetleri barındıran bir oteliz. Bu restoranlarımızdan ilki Brassserie restoranımız. Bu restoran otelin açık büfe organizasyonları için kullanılıyor ve burada Anadolu ve ülkenin farklı bölgelerinin önde gelen yemeklerini dünya klasikleri ile sentezleyerek, misafirlerimize sunuyoruz. Diğer bir restoranımız ise Atrium Restoran; burada modern sunumlar ve Akdeniz’in lezzetli ürünleri ile hazırlanmış, içerisinde Asya notaları da bulunan bir menü sunuyoruz. Bu restorandaki konseptimiz ise fine dining olarak öne çıkıyor ve bu restoranda çalışan şefler dünyanın en iyi 50 restoranlarında yemek pişirmiş şeflerden oluşuyor. Al Sharq’ta ise Ortadoğu’nun eşsiz lezzetlerini sunuyoruz. Dördüncü restoranımız ise özel grup ve misafirlerimiz için hazırlanmış ve onlar için açılmış Skyligt Restoran.”

Turizm otelcilik mezunu olan Yener Özden, Muğla Milas doğumlu. 38 yaşındaki şef, çiftçi bir aileden geliyor. Başarılı şef, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunurun bana göre en önemli noktası, sağlıklı ve doğal yiyeceklerden geçiyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Toplum sağlığını etkileyecek gıda politikalarının gelişmesi ve devlet politikası haline gelmesini ve bu anlamda buna katlı sağlayabilecek araştırma, geliştirme vb. organizasyonlar içerisinde bulunmayı bir sosyal sorumluluk ve vatandaşlık görevi olarak görüyorum. İmkân ve olanaklar dâhilinde bu veya buna benzer projelerde bulunmayı istiyor ve hedefliyorum.”

“5n1k formülünü yemek sektöründe çok ciddi olarak çalıştırıyoruz”

Otelde her menünün imza yemekleri sezona göre değişkenlik gösteriyor. Özden son olarak şunları söylüyor: “Dünyada ve dünyaya paralel olarak değişen ve dönüşen gastronomi akımlarını biz Türk şefler çok hızlı ve etkin bir şekilde uyguluyor ve geliştiriyoruz. Fakat bizim toplumumuz bu noktada daha muhafazakâr davranıyor. Örnek olarak dünyanın her yerinde büyük saygı ve destek gören ve benimde ülkeme geldikleri için teşekkür ve dünyadaki başarıları için takdir ettiğim birçok marka ülkemden ekspres geçiş yaptı.  Fakat şunu söylemeden geçemeyeceği artık toplum olarak daha bilinçli bir toplumuz. 5n 1 k formülünü yemek sektöründe çok ciddi olarak çalıştırıyoruz.”