Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Avlanma yasağının kalkmasını fırsat bilerek sen de bu sağlıklı ve taze balıklarla konuklarına harika lezzetler sunabilirsin. Balığın en iyisini seçebilmen için soğuk kış aylarında hangi balık yenir, bilmen gerekir. Bunun için balıkçı takvimleri sana yardımcı olacaktır.


Ocak Ayında Hangi Balık Yenir?

Yılın ilk ayında havanın iyice soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahlarında hamsi ve tekirin bol olduğunu görürsün. Büyük balık tercih edip menünü zenginleştirmek istersen de uskumru, torik, lüfer veya palamut tercih edebilirsin. Balık büyüyüp yağlandıkça lezzeti de artar. Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut ve istavriti en yağlı zamanında yakalaman mümkün. Karadeniz’den gelen kefal ve hamsi de ocak ayında tüm lezzetiyle denizden sofraya gelmeyi bekliyor. Daha sofistike lezzetler peşindeysen, ocak demek kalkan balığıyla hazırlanmış leziz tabaklar demek. Artık hamsi döneminin kapanmakta olduğunu da atlamama ve denizlerimizin bu güzel balığıyla vedalaşmaya hazırlan. Ocak ayından sonra uskumru, lüfer ve palamutun da lezzetlerinin düşüşe geçtiğini unutma.


Balığın tazeliği nasıl anlaşılır?

Mevsim balıklarını buldun diyelim. Sıra geliyor taze olup olmadıklarını test etmeye... Göz bebekleri dışa dönük, parlak ve cin gibi bakıyorsa balık taze; içe çökük, mat, donuk ve boş boş bakıyorsa bayattır. Balığın tazeliği sadece gözüne bakınca anlaşılmaz. Dokunarak da balığın tazeliğini test etmek mümkündür. Mesela parmağınla derisine dokunduğunda  iz oluşmuyorsa, bastırılan yer eski haline dönüyorsa balık tazedir. Ancak bastığın yer çöküyor, parmağının izi kalıyorsa bayatlamış bir balığa dokunuyorsun demektir. Balığı başından tutup kaldırınca asker gibi dimdik duruyorsa tazedir, eğrilip bükülüyorsa da bayattır. O balıktan uzaklaş. Son olarak da balıkların parlak pulları tazeyken vücuduna yapışıktır, dokunduğunda bile pulları kolayca çıkıyorsa o balığın eskimiş ve bayat olduğunun resmi kanıtıdır. Artık kış aylarında hangi balık yenir ve balığın tazesi nasıl anlaşılır sen de biliyorsun. 

 

Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?

Mevsim balıklarını buldun diyelim. Sıra geliyor taze olup olmadıklarını test etmeye... Göz bebekleri dışa dönük, parlak ve cin gibi bakıyorsa balık taze; içe çökük, mat, donuk ve boş boş bakıyorsa bayattır. Balığın tazeliği sadece gözüne bakınca anlaşılmaz. Dokunarak da balığın tazeliğini test etmek mümkündür. Mesela parmağınla derisine dokunduğunda  iz oluşmuyorsa, bastırılan yer eski haline dönüyorsa balık tazedir. Ancak bastığın yer çöküyor, parmağının izi kalıyorsa bayatlamış bir balığa dokunuyorsun demektir. Balığı başından tutup kaldırınca asker gibi dimdik duruyorsa tazedir, eğrilip bükülüyorsa da bayattır. O balıktan uzaklaş. Son olarak da balıkların parlak pulları tazeyken vücuduna yapışıktır, dokunduğunda bile pulları kolayca çıkıyorsa o balığın eskimiş ve bayat olduğunun resmi kanıtıdır. Artık kış aylarında hangi balık yenir ve balığın tazesi nasıl anlaşılır sen de biliyorsun. 

Önerilen Tarif

Palamut Balığı Kebabı

Özellikle mevsiminde palamut ile yapılan bu yemek ile misafirleriniz mutlu olacak. Palamut Balığı Kebabı şeflere özel sırlarını United Food Solutions ile keşfedin!

Tüm Tarifleri Görüntüle

Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi 850 g

Şeflerin 1 numaralı tercihi* * Şef paneli, Mutfak Penetrasyon Takibi, TNS, 2016 Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
60 362
₺60,29 Ürün Fiyatı