Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Fernand Point: “İyi bir mutfağın görevi, öğrendiği ve deneyimlediği her şeyi yeni nesillere iletmektir.”

Fransız aşçı, restoran sahibi ve modern Fransız mutfağının babası olarak kabul edilen Fernand Point, bu mesleğin kuşaklar ötesi önemini anlayan en büyük isimlerden biridir. Eğer işinin sadece yemek yapmak olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Çünkü hazırladığın her tabak senden önceki aşçıların yüzyıllar süren deneyimlerinin bir toplamı. Pişirdiğin her yemek aslında çok daha büyük kültürel bir tarihin yansıması. Bunu hiçbir zaman unutma!

2. Anthelme Brillat-Savarin: “Yeni bir yemeğin keşfi, insanlığın mutluluğu için bir yıldızın keşfinden daha fazlasını yapar.”

Herkes, dünya üzerindeki her bir birey, yaşamak için yemek yemeli. İyi bir yemeği sıradan bir besinden ayıran şey ise verdiği mutluluktur. Asla mesleğinden şüphe etme! Yaptığın her yeni yemek, ortaya çıkardığın her yeni tat insanların yüzünü güldürmek ve onları daha huzuru yapmak için hazırlanır. Çünkü sen bir mutluluk uzmanısın ve bu dünyanın her şeyden çok, mutlu insanlara ihtiyacı var.

3. Julia Child: “Kimse harika bir aşçı olarak doğmaz. Yaparak öğrenir.”

Denediğin tarifi tutturamadın mı? Sakın üzülme! İstediğin lezzeti yakalayamadın mı? Yeniden dene! En usta aşçıların hiçbiri, doğuştan uzman olarak gelmedi bu dünyaya. Onları diğerlerinden ayıran tek şey, hatalarına karşı duruşları oldu. Pes etmediler, yeniden denediler, tekrar yaptılar ve hepsi hatalarından ders alarak öğrenmeyi bildiler.  

 

4.  Alain Ducasse: “Öğretmesi en zor olan şeyler teknikler değildir. Şeflerin aldığı tutumlar çok daha önemlidir. ”

İyi bir şefi unutulmaz bir şeften ayıran en önemli özellik onun olaylara yaklaşımıdır. En büyük sıkıntılar karşısında bile duruşunu, karakterini ve olumlu yaklaşımını kaybetme. Seni meslekte iyi bir yerlere getirecek olan azmin ve karakterin olacak. Olaylar karşısında doğru tavrı göstermek bugün kaybettiğini düşündüğünde bile aslında yarın senin için zaferi getirecek.

Knorr Sebzeli Çeşni 750 g

Knorr Sebzeli Çeşni ile yemekleriniz dört mevsim aynı kalite ve lezzette. Knorr Sebzeli Çeşni 750 g UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
30 178
₺29,64 Ürün Fiyatı

5. Dan Barber: “Bence harika lezzetler peşinde koşan tüm şeflerin iyi ahlakı var.”

Gerçek üstatlık ancak iyi bir ahlakla gelir. Doğrular yerine kirli oyunların peşinde koşanlar er ya da geç kendi hırslarının kurbanı olur. Yemek işi önemli bir iştir. İnsanları beslemek özveri ve doğruluk ister. Gerçekten özel yemekler yapmak için açık yürekli ve dürüst ol.

6. Daniel Boulud: “Bana göre, iyi bir takım olmadan iyi bir şef diye bir şey yoktur. ”

Gerçek bir aşçı, iyi bir orkestra şefi gibidir. Tüm sesleri dinler, yanında çalışanları takip eder ve orkestra şefinin müzisyenleri en iyi şekilde çalmaları konusunda teşvik etmesi gibi, en iyi yemeğin tabakta olmasını sağlar. Günün sonunda servis edilen yemek ortak bir çalışmanın ürünüdür. İyi bir şef olmak istiyorsan; kibar, azimli ol ve insanlarla nasıl birlikte çalışılacağını öğren.

 

7. Gordon Ramsay: “Bir restoran işletirken zamana göre değişmelisiniz. Aksi takdirde zaman sizi değiştirecek. ”

Bir şefin sahip olması gereken en önemli özelliklerden biri de uyum sağlama yeteneğidir. Zaman değişirken insanların yaşam şekilleri ve yeme alışkanlıkları da hızla yenilenir. İşte bu yüzden yaşadığın zamanın ruhunu iyi yakalayabilmeli ve güne uygun lezzetleri tabağına koyabilmelisin. Açık ol. Dünyanın ve hayatın nabzını tutmayı bil.