Gıda Atığı Yönetimi
Pratik öneriler, atık oluşumuna kalıcı önlemler.
-
Gıda Atığının Geri Dönüşümü
Gıda Atığı YönetimiGünümüzde yeme & içme sektörünün çığır açan yeniliklerle tüketiciyi kendine çekmesi ve tüketici alım gücünün artmasıyla giderek yükselen restoran nüfusu, beraberinde gıda atığı sorununu da getirmiştir. Gıda atıkları nelerdir diye baktığımızda; “üreticisi tarafından çevreye bırakılan maddeler” tanımlamasıyla karşılaşırız. Bu da, restoran mutfaklarında kullanılmayan; doğranıp, kesilip atılmış her türlü besin maddesi ya da servis edildikten sonra tabakta kalan besinlerin tümüdür. Gıda atığına sadece “israf” olarak bakmak da bu sorunu azımsamak anlamına gelir çünkü gıdaların atığa dönüşmesi ekonomik bir kayıp olduğu kadar enerji ve emek kaybı olarak da değerlendirilmelidir. Bu sorun ciddiye alınarak önüne geçilmezse ya da doğru bir strateji ile yönetilmezse sürdürülebilir üretim planı oluşturmak da son derece zor bir hal alacaktır. Peki, gıda atıklarının değerlendirilmesi konusunda neler yapılabilir? Hem restoranlarda hem de evlerde atık yiyeceklerin geri dönüşümü nasıl sağlanır? Gel, bu konudaki bilgi birikimimizi birlikte tazeleyelim şefim!
İlginizi Çekecek Tarifler
UFS Academy’de seni neler bekliyor?
- Şef eğitimlerine ücretsiz erişim
- Dünyanın dört bir yanındaki şeflerden en iyi tarifler ve ipuçları
- En son mutfak trendleri