Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Ravioli İçi 

  • 50 gr porçini
  • 10 gr arpacık soğan
  • 1/4 adet yumurta beyazı
  • 10 gr zeytinyağı
  • 5 gr permasan peyniri
  • Trüf krem sos
  • 100 gr krema
  • 5 gr trüf püresi
  • 5 gr trüf yağı
  • 5 gr tereyağı
  • 5 gr zeytinyağı
  • 10 gr teoz parmesan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yaprak fesleğen
  • 1 adet porçini mantarı

Makarna Hamuru (8 porsiyon)

  • 500 gr semola irmik
  • 15 adet yumurta sarısı
  • 5 gr zeytinyağı
  • 1 gr tuz
  • 110 ml su
  • Servis için
  • 3 adet siyah üzüm tanesi
  • yarım adet armut
  • 4 adet yenilebilir çiçek
  • 1 tutam roka filizi
  • 1 kaşık stracciatella peyniri
  • 4 adet kiraz domates
  • 2 yaprak fesleğen
  • 5 ml zeytinyağı
  • 5 ml beyaz şarap
  • 1 diş sarımsak
  • yeterince tuz ve karabiber

Ravioli Hamuru: Su hariç bütün malzemeler hamur makinesine konulur ve yoğurulmaya başlanır. Yavaş yavaş su yedirilerek kıvamı ayarlanır ve homojen hale getirilir. Dolapta yirmi dakika dinlendirilir. Ravioli içi: tavada zeytinyagı kızdırılır. İnce doğranmış arpacık sogan ve mantarlar sotelenir. Çok az yumurta beyazı ilave edilerek toplanması saglanır. Ateşten alınarak permezan peyniri, tuz, karabiber konularak kıvamı ayarlanır.

Hazırlanışı: 

Hamur: Ravioli hamuru makarna açma makinesinde istenilen inceliğe gelinceye kadar açılır. 5x12 cm boyutlarında dikdörtgen parçalar kesilir. Hazırlanan iç malzemesi açılan hamurun uzunlamasına bir tarafına yerleştirilir ve kısa kenarlar birleştirilerek yumurta beyazı sürülüp ince uzun kapatılır. Bir uçtan öbür uca kenarları yuvarlatılacak şekilde kesme ruleti ile kesilir ve ortası boş kalacak şekilde iki uç birleştirilir, yumurta beyazı sürülüp yapıştırılır. Kaynayan tuzlu suda 3 dk haşlanır. 

Sos için; tavaya zeytinyağı, tereyağı, sarımsak ve fesleğen ilave edilip hafif kavrulur. Dilimlenmiş porcini mantarı koyulup çkızartılır. Krema, türüf püresi,türüf yağı konularak karıştırılır ve lezzetlendirilir. Hafif kaynatılır. Haşlanmış ravioliler ilave edilir. ve toz parmesan koyulup sos bağlanır. Çekirdeği alınmış siyah üzüm, dilimlenmiş armut, yenilebilir çiçek, stracciatelia peyniri, zeytinyağı, sarımsak, beyaz şarap ve fesleğen ile sotelenmiş kiraz domates ve roka filizi ile servis edilir.

Özay Akar’dan Porçini Mantarlı Ravioli Tarifi

00:59

Rama Krema

Kremalı makarnada Rama Krema’dan daha iyisi yok.* UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
26 316
₺26,37 Ürün Fiyatı