Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Acem Pilavı

  • Pirinç 1800 g
  • Kuzu eti, kuşbaşı 500 g
  • Havuç, rendelenmiş 200 g
  • Kuru soğan 150 g
  • Tereyağı 70 g
  • Karabiber, çekilmiş 2 g
  • Tuz 4 g
  • Knorr Et Suyu Toz Bulyon 750 g 30 g
  • Zeytinyağı 90 ml
  • Su 2300 ml
  1. Acem Pilavı

    • Pirinci bol suda ıslayın, yıkayın ve süzdürün.
    • Kuzu etini ayrı bir tencere içeresinde bol suda haşlayın ve süzdürün.
    • Tencere içeresinde zeytin yağı ve tereyağını kızdırın ve sırasıyla soğanı, havucu ve pirinci soteleyin.
    • Soteleme işlemi bitmesine yakın haşlanan kuzu etlerini ilave edin ve kaynayan Knorr Et Bulyonlu suyu pirince ilave edin.
    • Kısık ateşte suyu çekmesini bekleyin.
    • Pilavı demlendirin ve servise hazır hale getirin.
+