Acem Pilavı
Kuzu etiyle zenginleştirilmiş klasik bir saray yemeği. Acem Pilavı şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Acem Pilavı
-
Pirinç 1800.0 g
-
Kuzu eti, kuşbaşı 500.0 g
-
Havuç, rendelenmiş 200.0 g
-
Kuru soğan 150.0 g
-
Tereyağı 70.0 g
-
Karabiber, çekilmiş 2.0 g
-
Tuz 4.0 g
-
Zeytinyağı 90.0 ml
-
Su 2300.0 ml
Hazırlık
-
Acem Pilavı
- Pirinci bol suda ıslayın, yıkayın ve süzdürün.
- Kuzu etini ayrı bir tencere içeresinde bol suda haşlayın ve süzdürün.
- Tencere içeresinde zeytin yağı ve tereyağını kızdırın ve sırasıyla soğanı, havucu ve pirinci soteleyin.
- Soteleme işlemi bitmesine yakın haşlanan kuzu etlerini ilave edin ve kaynayan Knorr Et Bulyonlu suyu pirince ilave edin.
- Kısık ateşte suyu çekmesini bekleyin.
- Pilavı demlendirin ve servise hazır hale getirin.