Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Tavuk Et - İri Küp, But ve Göğüs Eti Karışık, Kemiksiz 1000.0 g
  • Knorr Tikka Masala Çeşnisi 60.0 g
  • Yoğurt, sade 100.0 g
  • Kırmızı Acı Biber - İnce Doğranmış 40.0 g
  • Ayçiçek yağı 60.0 ml
  • Kuru soğan, ince doğranmış 80.0 g
  • Yeşil Biber - Çekirdekleri Çıkarılıp İnce Doğranmış 80.0 g
  • Sarımsak - Ezilmiş 3.0 g
  • Taze Zencefil - Rendelenmiş 10.0 g
  • Domates - Konserve, Doğranmış, Süzülmüş 400.0 g
  • Domates salçası 10.0 g
  • Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 100.0 ml
  • Limon suyu 20.0 ml
  • Su 250.0 ml
  • Naan Ekmeği 30.0 adet
  • Pirinç, haşlanmış 1.0 kg
  1. Hazırlanışı

    • Tavuk etlerini yoğurt ve Knorr Tikka Masala Çeşnisi ile iyice karıştırıp en az 4 saat dolapta marine edin.
    • Tavuk suyu için Knorr Tavuk Suyu'nu su ile karıştırıp bir taşım kaynatın.
    • Sosu için bir tencereye ayçiçek yağını koyup kızdırın. Daha sonra kırmızı acı biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
    • Tavuk suyunu, domatesi ve domates salçasını ilave edip kaynatın. Ocağın altını kısığa çevirin ve 15 dakika kadar yada sos hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin.
    • Tavukları marinasyondan çıkartıp marinasyonun fazlasını elinizle sıyırın. Daha sonra bir fırın tepsisine dizip tavuklar nar gibi kızarana dek 160 derece fırında pişirin.
    • Pişen tavukları sosun içine atıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Rama Kremayı ve limon suyunu ekleyip yanında naan ekmeği ve buharda pişmiş pirinç ile servis edin.