Tavuk "Tandoori", Nan Ekmeği ve Buharda Pişmiş Pirinç İle

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Tavuk Et - İri Küp, But ve Göğüs Eti Karışık, Kemiksiz 1000.0 g
-
Knorr Tikka Masala Çeşnisi 60.0 g
-
Yoğurt, sade 100.0 g
-
Kırmızı Acı Biber - İnce Doğranmış 40.0 g
-
Ayçiçek yağı 60.0 ml
-
Kuru soğan, ince doğranmış 80.0 g
-
Yeşil Biber - Çekirdekleri Çıkarılıp İnce Doğranmış 80.0 g
-
Sarımsak - Ezilmiş 3.0 g
-
Taze Zencefil - Rendelenmiş 10.0 g
-
Domates - Konserve, Doğranmış, Süzülmüş 400.0 g
-
Domates salçası 10.0 g
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 100.0 ml
-
Limon suyu 20.0 ml
-
Su 250.0 ml
-
Naan Ekmeği 30.0 adet
-
Pirinç, haşlanmış 1.0 kg
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Tavuk etlerini yoğurt ve Knorr Tikka Masala Çeşnisi ile iyice karıştırıp en az 4 saat dolapta marine edin.
- Tavuk suyu için Knorr Tavuk Suyu'nu su ile karıştırıp bir taşım kaynatın.
- Sosu için bir tencereye ayçiçek yağını koyup kızdırın. Daha sonra kırmızı acı biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Tavuk suyunu, domatesi ve domates salçasını ilave edip kaynatın. Ocağın altını kısığa çevirin ve 15 dakika kadar yada sos hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tavukları marinasyondan çıkartıp marinasyonun fazlasını elinizle sıyırın. Daha sonra bir fırın tepsisine dizip tavuklar nar gibi kızarana dek 160 derece fırında pişirin.
- Pişen tavukları sosun içine atıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Rama Kremayı ve limon suyunu ekleyip yanında naan ekmeği ve buharda pişmiş pirinç ile servis edin.