Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Omaç

Porsiyon Sunum


Omaç, Türk mutfağında yer alan, özellikle Orta Asya kökenli geleneksel bir yemektir. En eski izlerine Orta Asya Türk boylarının göçebe yaşamlarında rastlanır. Tarihi, Göktürkler ve Uygurlar dönemine kadar uzanır. Bu dönemlerde kısıtlı malzemeyle yapılan besleyici yemekler arasında yer alıyordu.

Omaç; un, su ve bazen yağ ile yapılan, üzerine yoğurt, et suyu ya da tereyağı gezdirilerek tüketilen sade ama doyurucu bir yemektir. Anadolu’ya göç eden Türkler sayesinde bu yemek farklı bölgelerde farklı biçimlerde yaşatılmıştır.

Yani omaç, en az 1300-1500 yıllık bir geçmişe sahip, Orta Asya Türk kültürünün mutfağa yansıyan örneklerinden biridir.

...

Hazırlık

  1. Omaç

    • Knorr Sweetchili Sos, yoğurt ve yufka haricindeki tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın ve iyice harmanlayın.
    • 70 gramlık toplar halinde porsiyonlayın.
  2. Porsiyon Sunum

    • Tandır yufkasını küçük parçalar halinde kırın ve kenara alın.
    • Hazırladığınız omaç topunu tabağa yerleştirin.
    • Üzerinde yufka kıtırı yanında yoğurt ve Knorr Sweetchili Sos ile servis edebilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu