Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Brokolili Pirinç

Turplu Salatalık Salatası

Sote Mantarlar

Teriyaki Sos ile Susamlı Tavuk

1 Porsiyon Sunumu

  • Pişmiş Basmati Pirinci 160.0 g
  • Susamlı Tavuk, Teriyaki Sos ile 120.0 g
  • Turp Salatası 50.0 g
  • Salatalık Salatası 100.0 g
  • Sote Mantarlar 80.0 g

...

Hazırlık

  1. Brokolili Pirinç

    • Basmati pirinci derin bir tencerede su ve bulyon ekleyerek haşlayın.
    • Pirinçle birlikte su kaynadığında içine brokolileri ekleyip kaynatmaya devam edin.
    • Kaynadıktan sonra, brokolileri tencerenin içerisinden alın.
    • Bu işlem brokoliye tavuk suyunun lezzetini verecektir.
  2. Turplu Salatalık Salatası

    • Knorr Akdeniz Salata Sosu'nu, su ve zeytinyağı ile karıştırma kabında iyice karıştırın, bir kenara alın.
    • Salatalıkları yarım ay şeklinde kesin, ortasını alarak kenarları kesmeye devam edin.
    • Hazırladığınız sosun içerisine ekleyip karıştırın. Bir kenara alın.
    • Turplarınızı jülyen doğrayın.
    • Bütün malzemelerinizi birleştirin ve bir kenara alın.
  3. Sote Mantarlar

    • Kanlıca mantarınızın üzerindeki kirleri bir fırça yardımı ile temizleyin. Fazla nemi emebilecekleri için onları yıkamaktan kaçının.
    • Zeytinyağını bir tavada, orta ateşte parlayana kadar ısıtın.
    • Mantarları ara sıra karıştırarak kızarana ve yumuşayana kadar 5-7 dakika arası soteleyin.
    • Mantarlar hala sıcakken, Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi üzerine serpin.
  4. Teriyaki Sos ile Susamlı Tavuk

    • Kemiksiz tavuk butlarınızı, ısırık büyüklüğünde kesin. 
    • Bir kabın içerisinde, tavuk parçalarını, Knorr Teryaki Sos ile marine ederek eşit şekilde kaplanmalarını sağlayın. Tatların bir araya gelmesi için en az 30 dakika bekleyin.
    • Yeşil soğanları beyaz ve yeşil kısımlarını ayırarak ince dilimler halinde kesin.
    • Zeytinyağını bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın.
    • Yağ ısındıktan sonra, marine edilmiş tavuk parçalarını tavaya ekleyin ve eşit pişirmeyi sağlamak için tek bir sıra halinde tavada olmalarını sağlayın.
    • Tavuğu ara sıra karıştırarak 6-8 dakika boyunca kızarana kadar pişirin.
    • Daha fazla lezzet ve doku için pişmiş tavuğun üzerine susam serpin.
    • Dilimlenmiş taze soğanları tavaya ekleyin ve hafifçe yumuşayana kadar kısa bir süre soteleyin, ancak yine de canlı renklerini korumaya çalışın.
  5. 1 Porsiyon Sunumu

    • Her servis kasesinin dibine bol miktarda pişmiş pirinç alarak başlayın. 
    • Tavuğun yanına bir porsiyon sotelenmiş Kanlıca mantarını koyun. 
    • Kasenin karşı tarafına, canlı bir yeşil dokunuş için bir avuç beyazlatılmış brokoli veya buğulanmış brokoli çiçeği ekleyin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu