Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Menüye Uzak Doğu mutfağından lezzetler tatmayı seven misafirlerin için yeni alternatifler eklemeyi düşünüyorsan noodle tarifleri sana yol gösterebilir şefim. Çünkü noodle çeşitleri her damak zevkine hitap edebilecek bir zenginliği içinde barındırıyor. Dilersen, bu çeşitleri daha yakından tanıyalım ve değişik noodle tarifleri arasında ilham verici bir yolculuğa çıkalım. Böylece misafirlerinin en beğeneceği lezzetleri kolayca bulabilir ve yepyeni reçete alternatifleri oluşturabilirsin. 

Noodle Çeşitleri Nelerdir?

“Noodle içinde neler var?” sorusunun yanıtı neredeyse her noodle çeşidi için farklı şefim. Gel, ana yemek olarak tüketilebileceği gibi farklı yemeklerin yanında da servis edilebilen bu özel hamur işi türlerini birlikte inceleyelim. 

Udon

noodle

Japon noodle çeşitlerinin en kalın versiyonu olan udon; beyaz buğday unu, su ve tuz kullanılarak elde edilen hamurdan yaklaşık 4-5 mm kalınlığında şeritler kesilmesi sonucunda hazırlanıyor. Genellikle haşlanarak ya da kızartılarak servis ediliyor. Udon noodle’ları nötr bir tada sahip olduğu için soya sosu ya da zencefil gibi güçlü aromalarla birlikte kullanılabiliyor. 

Ramen

noodle

Anavatanı Çin olan ramen noodle’ları oldukça ince ve uzun kesilmiş şeritlerden oluşuyor. Ramen de buğday unu içeren bir noodle çeşidi. Ancak onu noodle türlerinden ayıran temel fark, hamurunda alkali su ve yumurta bulunması. Bu sayede noodle’lar esnek bir yapı kazanıyor ve taze ya da dondurulmuş şekilde saklanabiliyor. Ramen, geleneksel Çin mutfağı reçetesinde et suyu, haşlanmış yumurta, et ve çeşitli sebzeler eşliğinde servis ediliyor. 

Soba

noodle

Soba noodle’ları karabuğday unuyla hazırlanan bir hamurdan elde edildiği için griye çalan bir renge sahip. Karabuğday unu, soba noodle’larına fındık notaları barındıran özel bir aroma katıyor. Bu noodle çeşidi kış aylarında çorbanın içine eklenerek sıcak şekilde tüketiliyor. Yaz aylarında ise soya sosu ve dashi kullanılarak hazırlanan özel bir sos eşliğinde, soğuk şekilde servis edilebiliyor. 

Somen

noodle

Japon noodle çeşitleri arasında yer alan bir diğer tür olan somen, yaklaşık 1.3 mm kalınlığında ince şeritlerden oluşuyor. Somen de buğday unundan elde edilen noodle çeşitlerinden biri. Ancak hamurunda az miktarda yağ da bulunuyor. 

Shirataki

noodle

Doğu ve Güneydoğu Asya’da yetişen konja bitkisinin toz haline getirilmiş köklerinden elde edilen shirataki noodle’ları yarı saydam ve jöleyi andıran bir yapıya sahip. İçerdiği karbonhidrat ve kalori miktarı oldukça düşük olduğu için bu noodle türü sağlıklı beslenme reçetelerinde de sık sık yer buluyor. Shirataki noodle’larının kendine has yoğun bir kokusu var. Ancak farklı soslarla birlikte kullanıldığında bu koku nötralize edilebiliyor. 

Cam Erişte (Glass Noodle)

noodle

Selofan eriştesi olarak da adlandırılan cam erişte, genellikle maş fasulyesi ve tatlı patates gibi yüksek oranda nişasta içeren sebzeler kullanılarak yapılıyor. Esnek yapılı cam erişteler suyla temas ettiklerinde şeffaf hale geliyor. Cam eriştenin tadı son derece nötr olduğundan farklı soslarla, sebzelerle ya da et yemekleriyle birlikte servis edilebiliyor. 

Pirinç Eriştesi (Rice Noodle)

italyan peynirleri

Pirinç eriştesi, buğday yerine pirinç unu kullanılarak hazırlandığı için glutensiz beslenmek isteyen kişiler için uygun bir alternatif oluşturuyor. Pirinç eriştesi türleri, genellikle eriştelerin boyutlarına ve kalınlıklarına göre sınıflandırılıyor. Bu türler, buğday unundan elde edilen noodle çeşitlerine kıyasla daha kırılgan yapıda. Pirinç eriştesi, genellikle doğrudan sıcak çorbaların ya da farklı bulyonlarla çeşnilendirilmiş sıvıların içinde servis ediliyor. 

Yumurtalı Çin Eriştesi (Egg Noodle)

noodle

Çin mutfağında en çok tüketilen noodle çeşitlerinden biri olan yumurtalı Çin eriştesi; buğday unu, yumurta, su ve tuz kullanılarak hazırlanan bir hamurdan elde ediliyor. Bu türün pişme süresi diğer noodle çeşitlerine nazaran daha kısa. Bu sayede hızlı bir şekilde servise hazır hale gelebiliyor. 

Şefler İçin Noodle Reçeteleri

Doğru ipuçlarını takip ettiğin ve yaratıcılığını konuşturduğun sürece noodle tarifleri kolay ve pratik uygulamalar sunuyor şefim. Noodle’ı etli ya da sebzeli bir tür makarna olarak servis etmen de mümkün, garnitüre ya da salataya dönüştürmen de... İşte, birbirinden farklı uygulamalara imza atabileceğin pratik noodle tarifleri…  

Sebzeli Noodle

noodle

Noodle, neredeyse tüm sebzelerle lezzet uyumu yakalayabilen bir malzeme şefim. Bu nedenle sebzeli noodle tarifleri hazırlarken dilediğince yaratıcı olabilirsin. Üstelik, sebzeli noodle hazırlamak oldukça kolay: Sebzeleri bir wok tavada soteledikten sonra haşladığın ya da sıcak suda beklettiğin noodle’larla buluşturabilir ve tüm malzemeleri farklı soslarla çeşnilendirebilirsin. Aklına takılan tüm sorulara yanıt bulmak için sebzeli noodle rehberimizi incelemen yeterli. Eğer bir tarif önerisini incelemek istiyorsan seni doğruca susamlı köfte ve sebzeli noodle reçetesine davet ediyoruz. 

Etli Noodle

italyan peynirleri

Barındırdığı malzeme çeşitliliğiyle hem göze hem de mideye hitap eden tabaklar hazırlamak istiyorsan etli noodle rehberine de göz atmalısın şefim. Noodle çeşitleri, hem tavuk hem de dana etiyle bir arada kullanılabiliyor. Reçetelerin içine bir de çeşitli baharatlar ve soslar girdiğinde, ortaya tadı damakta kalan tabaklar çıkıyor. Örneğin, senin için hazırladığımız dana etli noodle reçetesinde enfes bir wok sos yer alıyor. 

Asian Noodle Salatası

noodle

Misafirlerinin sofralarına Uzak Doğu esintilerini ve lezzetlerini taşıyacak bir diğer reçete önerimiz ise Asian noodle salatası! Haşlandıktan sonra ketçap, zeytinyağı, barbekü sos, limon suyu ve pirinç sirkesiyle çeşnilendirebileceğin noodle’ları kolayca bir salataya dönüştürebilirsin. Ancak bu salata alışık olduğumuz türden değil: Yaban mersini, kızarmış tavuk, soya filizi, semizotu… Bu reçetede yok yok şefim!

Noodle tarifleri, birbirinden lezzetli soslar olmadan düşünülemez. Bu nedenle Knorr noodle çeşitleri ile hazırladığın farklı reçeteleri uygulamadan önce noodle sos çeşitleri rehberini de incelemeni tavsiye ederiz şefim. Bu rehberdeki sosları doğrudan kullanabilir ya da onlara farklı lezzetler ekleyerek harika sonuçlara ulaşabilirsin. Asya mutfağının enfes soslarını içinde barındıran reçete önerilerinin devamı da seni Tarif Fikirleri Kitapçığı’nda bekliyor. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu