Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Sebzeli Noodle Nasıl Yapılır?


Sebzeli noodle hazırlarken genellikle erişteler ayrı bir kapta haşlanır. Daha sonra sebzelerin sotelendiği geniş tavalar olan “wok” tavalara eklenerek burada karıştırılır. Peki sebzeli noodle yaparken erişteler önce ıslatılmalı mı? Ne kadar süre, hangi ateşte pişirilmeli? Aslında tüm bu soruların cevabı noodle’ın çeşidinde gizli. Kurutulmuş erişteler temel olarak; ince buğday noodle, ince yumurtalı noodle, ince pirinç noodle ve kalın yumurtalı noodle olmak üzere 4 farklı şekilde bulunabilirler.

Kalın olanlar önceden pişirme işleminden geçmiş noodle’lardır. Bunları doğrudan ya da sıcak suyun içerisinde çok kısa süre bekleterek kullanabilirsin. Diğer noodle çeşitleri derin bir kapta kaynayan bol su içerisinde 4 - 8 dakika arası pişirilir. Erişteler biraz yumuşak biraz da diri, İtalyan makarnalarının al dente kıvamına yakın şekilde haşlanır. Haşlama işleminden sonra soğuk sudan geçirmeyi unutmamalısın. Genel olarak sebzeli noodle yaparken, bir yandan tavada sebzeler sotelenir. Sebzeler kıvamını aldıktan sonra noodle eklenerek karıştırılır ve tüm lezzetin eriştelere geçmesi sağlanır.

Knorr Sebzeli Çeşni 750 g

Knorr Sebzeli Çeşni ile yemekleriniz dört mevsim aynı kalite ve lezzette. Knorr Sebzeli Çeşni 750 g UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
30 178
₺29,64 Ürün Fiyatı

Sebzeli Noodle Tarifleri

 

1. Sebzeli Vegan Udon Noodle Tarifi

Tam da ağızlara layık bir yemek olan, pratik ve sağlıklı bu harika sebzeli udon noodle tarifi ile tabaklarda Asya rüzgarları estirebilirsin. İçerisinde; 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, jülyen olarak ince çubuklar halinde doğranmış 1 tane sağan, 1 adet kırmızı biber, 1 tane yeşil biber, 1 adet havuç, 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil, 4 yemek kaşığı soya sosu veya tamari denilen glutensiz soya sosu bulunur. 300 gram udon, yani kalın buğday eriştesi kullanılarak yapılan tarif çok kısa sürede servise hazırlanır.

Öncelike wok tavada yağı ısıt. Sebzeleri, rendelenmiş zencefili, tamari veya soya sosu ve yaklaşık 1/2 bardak kadar suyu ekle. Yüksek ateşte veya sebzeler hazır olana kadar 5 dakika pişir. Yemeğinin daha sulu olmasını istersen içerisine kattığın su veya tamari oranını arttırabilirsin. Udon eriştelerini yaklaşık 5 dakika kadar bol suda haşla ve süz. Sonra kalan tamari ya da soya sosunu ekle ve tüm malzemeleri karıştırıp 2 dakika daha pişir. Derin kaplarda üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ekleyerek servis edebilirsin.

 

2. Soya Soslu Noodle Tarifi

Bu kadar basit bir tarifin bu derece lezzetli olacağına inanmak zor olabilir. Fakat bu soya soslu noodle bildiğin tüm kuralları yıkacak! Teknik olarak chow mein’e yakın olan bu tarif, Konton Mutfağı’nın özel bir adaptasyonu olarak kabul edilir. İnce yumurta noodle’ları sıcak tavada karıştırılarak sote edilir. Eğer gevrek erişteler istersen noodle’ları daha uzun süre tavada tutabilirsin. Çıtırlaşan noodle’ların üzerini kaplamaya yetecek kadar soya sosu ekle. Soyaların tatlı-tuzlu lezzetinin eriştelerle bütünleşmesini sağlamalısın. Tavada soya sosuyla özdeşleşen noodle’ların renkleri donut sarıdan, parlak zengin bir kehribara döner. Noodle’lar kıvamını aldığında üzerine fasulye filizi, yeşil soğan ve havuç ekleyerek tabaktaki doku, renk ve tat uyumunu tamamla. Özellikle fasulye filizlerinin sulu çıtır dokusunun, bu yemeğin olmazsa olmazı olduğunu unutma! Biraz daha aroma katmak için susam yağı katabilir, hafif karamelize tatlar vermek için de bir parça kahverengi şeker ekleyebilirsin.

3. Vietnam Usulü Sebzeli Pho Tarifi

Süper otantik ve Vietnam lezzetleriyle dolu bu nefis çorba bütün sevilen tatları bir kaşığa sığdırmayı başarıyor.

Saatleri ayarla, çünkü bu yemeği 60 dakikadan daha kısa sürede yapabilirsin! Kullanılan malzemeler çok çeşitli olsa da, Vegan pho hazırlaması inanılmaz derecede kolay bir yemek. Kurutulmuş mantar, baharatlar, beyaz turp, zencefil ve soğanın bir araya gelmesiyle hazırlanır. Kurutulmuş mantarlarda yer alan umami, bu enfes çorbanın vurucu noktasıdır. Özellikle kurutulmuş shiitake mantarı ile yapılırsa gerçek Vietnam usulündeki ince dokunuş yakalanabilir. Shiitake mantarı, Asya ürünleri satan marketlerde kolayca bulunur. Kurutulmuş oldukları için de raf ömürleri uzundur.

Yemeğe önce güzel bir sebze suyu hazırlayarak başlaman gerekir. Bunun için tüm malzemeleri bir düdüklü tencereye al ve 45 dakika basınçlı buharda pişir. İşte bu kadar! Tadına doyamayacağın lezzet patlaması hazır. Bu enfes suyu süzüp içerisine biraz tuz, bir fiske şeker ve pişirip süzdüğün noodle’ları eklemen yeterli. Dilersen çorbaya küp şeklinde doğradığın tofu parçaları ekleyerek ekstra bir doku katabilirsin.

 

4. Baharatlı Soğuk Kimchi Noodle Tarifi

Bir tarif aynı anda hem baharatlı hem de ferahlatıcı olabilir mi? İddia ediyoruz bu tarif olabilir. Baharatlı soğuk Kimchi noodle hazırlanırken hazırlarken kaynatacağın yumurta ve eriştelerin dışında, ocağı kullanmanı gerektiren herhangi bir pişirme aşaması da yok. Bu nedenle baharatlı olmasına rağmen yiyeni ferahlatan özel bir sebzeli soğuk noodle tarifidir. Aslında yapım için gerekenler listesi biraz uzun görünebilir ama elde edeceğin sonuç tüm çabalarına değecek.

Temel olarak tarif , önce haşlanıp sonra soğuk olarak servis edilen pirinç noodle’a Kore yemeklerinin vazgeçilmezlerinden olan baharatlı fermente lahana “kimchi”, biber ezmesi, kırmızı miso, şeker, portakal kabuğu ve zencefil eklenmesi ile hazırlanır. Bunlara daha serinletici bir tat vermek için turp, kiraz domates, salatalık ve taze kişniş eklenerek tarif zenginleştirilir. Kayısı kıvamında haşlanmış yumurtayı ikiye kesip üzerine ekleyerek bu sıra dışı yemeği sunuma hazırlayabilirsiniz. Görüntüsü de en az tadı kadar eşsiz olan bu özel noodle tarifi, her mevsim sofralara yakışan göz alıcı bir yemek.