Muz Yaprağına Sarılı Izgara Bütün Balık, Baharatlar ve Misket Limonu ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Bütün Balık (350 - 400 gr) 10.0 adet
-
Dereotu, ince kıyılmış 25.0 g
-
Fesleğen, taze 25.0 g
-
Taze Kişniş Yaprakları 25.0 g
-
Zeytinyağı 250.0 ml
-
Misket Limonu 10.0 adet
-
Muz Yaprağı 2.0 adet
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- İçleri temizlenmiş bütün balıkları Knorr Fajita Çeşnisi ve zeytinyağı ile marine edin.
- Muz yapraklarını balığı sarabilecek büyüklükte parçalara bölün, balıkları ortasına yerleştirin, küvetteki artan karışımı da balıkların üst kısmına yayın.
- Dereotu, maydanoz, fesleğen ve taze kişniş yapraklarını da balıkların üzerine dağıtın
- Balıkları açık bir yer kalmayacak şekilde iyice sarın ve kömür ızgarasının üzerinde çevirerek pişirin. Kömür ızgarası çok kuvvetli olmaması gerekir, aksi takdirde muz yaprakları yanar fakat içindeki balık pişmez.
- Balıklar pişince bir tabağın üzerine bir parça taze muz yaprağı yerleştirin, balığı üzerine koyun ve makas yardımıyla üst kısmını keserek açın. Yanında misket limonu ile birlikte servis edin