Tatlı-Ekşi Soslu Balık
Unilever Food Solutions'da Tatlı-Ekşi Soslu Balık şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Kaya Levreği Fileto (2X2 cm küp) 1.3 kg
-
Nişasta, Mısır 50.0 g
-
Un, Beyaz /tür 405 (genel) 200.0 g
-
Ayçiçek yağı 140.0 ml
-
Kabartma tozu 15.0 g
-
Tuz 4.0 g
-
Karabiber 1.0 g
-
Su 480.0 ml
-
Sarı - Kırmızı - Yeşil Dolma Biber Küp 390.0 g
-
Konserve ananas (suyu ile birlikte) 400.0 g
-
Kırmızı soğan, jülyen 100.0 g
-
Sarımsak 10.0 g
-
Zencefil 20.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Balık filetosundan elde ettiğiniz 2X2 cm'lik küpleri batırarak, derin yağda kızartmak için: nişastayı, unu, Ayçiçek yağını, kabartma tozunu, tuz-karabiberi, su ile çırparak kıvamlı bir karışım elde edin.
- Tatlı ekşi sos için Ayçiçek yağını koyup kızdırdığınız tavada soğan ve biberleri soteleyin, daha sonra sırası ile sarımsak, zencefil, ananasları, ananas konservesindeki suyu ilave edin.
- Hafifçe kaynamaya başladıktan sonra Knorr Kanton Usulü Tatlı Ekşi Sos'u ilave edin ve biraz daha kaynatın. sos kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın.
- Balık küplerini daha önce hazırladığınız kaplama harcına bulayıp derin yağda kızartın, kızaran balıkların yağını almak için kağıt peçete üzerine çıkartın.
- Balıkları bir kasenin en altına yerleştirip üzerini kaplayacak kadar tatlı-ekşi sos karışımından ekleyin.
- Taze kişniş yaprakları ile dekorlayıp servis edin. Not: bu yemeğin yadında haşlanmış sebzeler, "steam rice" ve minik bir salata servis edebilirsiniz.