Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Kaya Levreği Fileto (2X2 cm küp) 1.3 kg
  • Nişasta, Mısır 50 g
  • Un, Beyaz /tür 405 (genel) 200 g
  • Ayçiçek yağı 140 ml
  • Kabartma tozu 15 g
  • Tuz 4 g
  • Karabiber 1 g
  • Su 480 ml
  • Sarı - Kırmızı - Yeşil Dolma Biber Küp 390 g
  • Konserve ananas (suyu ile birlikte) 400 g
  • Kırmızı soğan, jülyen 100 g
  • Sarımsak 10 g
  • Zencefil 20 g
  1. Hazırlanışı

    • Balık filetosundan elde ettiğiniz 2X2 cm'lik küpleri batırarak, derin yağda kızartmak için: nişastayı, unu, Ayçiçek yağını, kabartma tozunu, tuz-karabiberi, su ile çırparak kıvamlı bir karışım elde edin.
    • Tatlı ekşi sos için Ayçiçek yağını koyup kızdırdığınız tavada soğan ve biberleri soteleyin, daha sonra sırası ile sarımsak, zencefil, ananasları, ananas konservesindeki suyu ilave edin.
    • Hafifçe kaynamaya başladıktan sonra Knorr Kanton Usulü Tatlı Ekşi Sos'u ilave edin ve biraz daha kaynatın. sos kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın.
    • Balık küplerini daha önce hazırladığınız kaplama harcına bulayıp derin yağda kızartın, kızaran balıkların yağını almak için kağıt peçete üzerine çıkartın.
    • Balıkları bir kasenin en altına yerleştirip üzerini kaplayacak kadar tatlı-ekşi sos karışımından ekleyin.
    • Taze kişniş yaprakları ile dekorlayıp servis edin. Not: bu yemeğin yadında haşlanmış sebzeler, "steam rice" ve minik bir salata servis edebilirsiniz.
+