Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Etli Noodle Nasıl Yapılır?

Noodle genel olarak hazırlanması pratik yemekler arasında kabul edilir. Noodle hazırlarken, temelden başlayıp sadece su, yumurta ve pirinç ya da durum buğdayı unu kullanarak taze erişteler hazırlayabilirsin. Taze noodle hazırlayacaksan vaktinin bol olduğu bir günü seç. Çünkü noodle yapımı uzun zaman alır ve sonuçları da garanti değildir. Hazırlayacağın noodle’ın cinsine göre içerisinde kullanacağın malzemeler ve pişme zamanları da değişiklik gösterir.

Eğer Asya’dan gelen hazır erişteleri kullanarak bir etli noodle tarifi hazırlamak istersen öncelikle hangi tür yemeklerde ne cins erişte kullanman gerektiğini öğrenmelisin. Etli noodle hazırlamak için genellikle erişteler ve sos ayrı ayrı hazırlanır. Noodle kalınlığına ve kullanım şekline göre sadece kaynar suya atılarak haşlanır. Dağılmayacak ama sert kalmayacak şekilde olmasına özen gösterilerek pişirilir. Pişen noodle, wok adı verilen Asya mutfağına özgü çukur tavalarda soslarla birleştirilir. Yiyeceklerin tüm lezzetlerini yakalamak için et ve sebzeler bu tavada hazırlanır, noodle aynı tavaya eklenerek tüm malzemelerin sularının ve aromalarının birleşmesi sağlanır.

Knorr Fs Et Çeşnisi Yeni

Koruyucu ve renklendirici içermez. Benmariye dayanıklıdır. 10 Farklı Baharat İçerir. MSG eklenmemiştir. UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
213 426
₺212,79 Ürün Fiyatı

Asya Usulü Baharatlı Dana Etli Noodle Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet ince doğranmış taze soğan,
  • 3 diş ince doğranmış sarımsak,
  • 2 ince doğranmış arpacık soğanı,
  • 2 santim kalınlığında ince doğranmış taze zencefil,
  • 1 çok acı olmayan kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı fıstık yağı
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • Yarım kilo dana eti
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1/2 çay kaşığı kajun baharatı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • Pişirilmiş ve soğuk suda ve durulanmış 1 paket Asya eriştesi

Hazırlanışı

Geniş bir tavada tüm yağları karıştırıp ısıt. Dana etini, taze soğanları, sarımsağı, arpacık soğanlarını, zencefil ve acı biberleri bu karışım yağda sote et. Yer fıstığını tavaya at ve yaklaşık 2 dakika sebzelerle birlikte pişir. Soya sosu, kajun ve şekeri de ekleyerek yaklaşık 6 dakika daha pişir. İyice özlenen karışıma erişteleri de ilave ederek karıştır. Tüm içeriğin güzelce birleştiği baharatlı noodle’ı hafif çukur bir tabağa al ve çabucak servis et. Afiyet olsun!

Endonezya Usulü Etli Köri Soslu Noodle Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo 3 santimlik küpler halinde doğranmış dana eti
  • 1 adet ince ince dilimlenmiş soğan
  • 2 diş dilimlenmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı kuru toz kişniş
  • 1⁄2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak Hindistan cevizi sütü
  • 1 bardak dilimlenmiş yeşil fasulye
  • 400 gram kalın pirinç noodle
  • 1 su bardağı ince ince dilimlenmiş lahana


Hazırlanışı

Dana etli körili noodle hazırlamak için önce pirinç noodle’ları 6-8 dakika kadar haşla. Birbirlerine yapışmasını engellemek için soğuk sudan geçir ve kenara koy. Wok içerisinde yağı kızdır. Dilimlenmiş soğan ve sarımsağı yağda güzelce sotele. Üzerlerine köri ve kişniş ekleyerek 2 dakika daha karıştırarak pişir. Baharatlar kokusunu iyice yaymaya başladığında eti ekle ve her tarafı kahverengi olana kadar kavur. Et istenen kahverengiliğe ulaştığında üzerine Hindistan cevizi sütünü ekle. Tavanın üzerine kapak kapat ve  40 dakika kısık ateşte pişir. Son olarak ince ince kıydığın lahanaları at ve ateşi normal seviyeye getirerek 5 dakika daha pişir. Enfes Endonezya usulü dana etli köri noodle tarifin hazır! Afiyet olsun!

Çin Usulü Tavuklu Sebzeli Noodle Tarifi

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 parça derileri çıkarılmış, şeritler halinde kesilmiş tavuk but
  • 250g orta kalınlıkta yumurtalı noodle
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 300g kadar çekirdekleri alınarak şeritler halinde kesilmiş kırmızı, yeşil ve sarı biber
  • 250g soyulmuş ve bir sebze soyucu kullanarak şeritler halinde kesilmiş havuç
  • Yarım demet uçları alınarak çapraz olarak dilimlenmiş taze soğan


Hazırlanışı

Yağı wok içerisinde ısıt. Tavuk şeritlerini ekleyip 5 dakika boyunca tüm parçalar iyice kızarana kadar sotele. Bu arada derin bir kapta su kaynatıp noodle’ları yaklaşık 4 dakika kadar kaynayan suyun içerisinde haşla. Wok tava içerisine 2 yemek kaşığı soya sosunu, sarımsak ve biberleri ekleyerek tüm karışımı 2 dakika pişir. Havuç şeritlerini de ekleyerek 2 dakika daha tavadaki tüm malzemeleri sotele. Erişteleri süzüp kalan soya sosu ve taze soğanlarla birlikte tavaya ekle. Tüm malzemeleri alt üst ederek iyice birbirine karışmalarını sağla ve sıcak sıcak tabağa alıp nefis Tavuklu Sebzeli Noodle’ını servis et. Afiyet olsun!