+

Hazırlanışı

  • Tereyağı 0.1 kg
  • Su 1 l
  • Süt 0.1 l
  • Nişasta 0.1 kg
  • Peynir, Kaşar rendelenmiş 0.1 kg
  • Tuz
  • Alabalık, fileto 300 g
  • Zeytinyağı 20 ml
  • Tuz - Karabiber 3 g
  • Dereotu, taze 5 g
  • Chives 3 g
  • Konserve kapari, ekstra ince 25 g
  • Kornişon Turşu - Minik Küp oğranmış 5 adet
  • Maydanoz, ince kıyım 3 g
  • Limon suyu 30 ml
  • Tuz 2 g
  • Karabiber tanesi, beyaz 1 g
  1. Hazırlanışı

    • Ocakta tencere içinde su, süt, tereyağı ve tuzu karıştırın.
    • Kaynamasına yakın Knorr pratik patatesi ilave edin ve ocakta 2 dk karıştırın.
    • Ayrı bir kabın içine alın ve sırasıyla nişasta , kaşar peynirini ilave edin ve özleşene kadar karıştırın.
    • +4 derece dolaba 30 dk. bekletin ve sonra küçük parçalar kopartıp ortasına alabalık harcı yerleştirdiğiniz oval toplar haline getirin.
    • Fritözde kızartın ve tartar sos ile servis edin.
    • Alabalık harcı için: Alabalıkları zeytinyağı ve tuz-biber ile hafifçe marine edin ve yağlı kağıt içerisinde 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra alabalıkları kenara alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan alabalıkları ufak parçalara bölün ve içine ince kıyacağınız dereotu ve frenk soğanını koyarak karıştırın.
    • Tartar sos için: Mayonez, kapari, kornişon, sarımsak, maydanoz, limon suyu, tuz ve biberi bir kabın içerisinde karıştırın.
+