Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Yeme-içme ve konaklama profesyonelleri de bu süreçte ekstra önlemler alma ihtiyacı duydu. Özellikle açık büfelerde bu koronavirüs önlemleri daha da ön plana çıktı. Biz de Unilever Food Solutions olarak yeni normale alışma sürecinde gıda güvenliğine dair tüm operasyonlarınıza destek oluyoruz. Siz de açık büfenizde hijyeni sağlamak için Unilever Food Solutions’a güvenebilirsiniz.

Güvenli Bir Büfe Nasıl Oluşturulur? 

Güvenli Büfe

Otel açık büfe alanları, doğaları gereği çok sayıda insanın etkileşimde bulunduğu alanlar olarak öne çıkar. Dolayısıyla yeni normalin gerektirdiği sosyal mesafe konusunda önlemler almak ve sunumlarınızı güvenli hale getirmek ihtiyacı duyabilirsiniz. İlham verici fikirlerle hem gıda güvenliği hem sosyal mesafe hem de görsellik açısından etkili çözümler üretebilirsiniz. İşte, operasyonunuzu aksatmadan büfenizi müşteri beklentilerine uygun hale getirmeniz için ipuçları: 

  • Sosyal mesafe açısından self servis hizmetlerini minimuma indirgemek önem taşır. Self servisi azaltmak için misafirlerinizin isteklerinin personeliniz tarafından sağlanmasına çalışın.
  • Masalarınızda ve açık büfede tek kullanımlık malzemeler kullanın. Paylaşımlık porsiyonlar yerine tek kişilik porsiyonları tercih edin. Gıda atıklarını en aza indirmek için tek porsiyonların miktarını az tutun.
  • Açık büfenizin erişilebilir bir yerinde eldiven ve el dezenfektanı sunun.
  • Açık büfede sunduğunuz yiyeceklerin görevliler tarafından servis edilmesini sağlayın. Açık büfe ekipmanları sadece gerekli önlemleri alan görevliler tarafından kullanılmalı.
  • Büfelerin önünde müşterilerin yemeklerle temasını engelleyen siperlikler bulundurun. Siperliklere personelinizin müşterilerle etkileşime girdiği alanlarda da yer verin. 
  • Açık büfe tezgahı duvara monte edilmiş ise görevli personelin servis yapmasına olanak sağlayacak bir alan bırakın, misafirin doğrudan büfeye erişimini engelleyen bir servis bankosu bulundurun.
  • Yığılmayı önlemek için sosyal mesafeyi koruyarak sırayla yemek alınabilecek bir sistem tasarlayabilirsiniz. Bu sistemi müşterileri yönlendiren duyurularla daha kolay uygulanabilir hale getirebilirsiniz. 
  • Açık büfenizde aldığınız önlemlerin organizasyonu ve kontrolü için bir ya da birkaç personelinizi görevlendirebilirsiniz. 
  • Masalarınızı 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uygun biçimde düzenleyin.

Gıda Güvenliği İçin Yemek Sıcaklık Tavsiyeleri

Gıda Güvenliği

Sıcak yemek çeşitleri, restoran ve otel açık büfe menülerinin olmazsa olmazıdır. Öte yandan yemeklerin pişirilme ve muhafaza edilme sıcaklıklarını doğru ayarlamak, gıda güvenliği bakımından büyük önem taşır. Yemek sıcaklık değerlerinin uygun aralıklarda olmasını sağlamak koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınacak önlemlerin başında gelir. Gıda güvenliğini sağlamak için önerilen yemek sıcaklık tavsiyeleri şu şekildedir:

  • Sığır Eti 63°
  • Kıyılmış Sığır Eti 71°
  • Tavuk veya Hindi Eti 74°
  • Güveç Yemekleri 74°
  • Balık 63°

Her Dönemin Trendi: Show Cooking

Show Cooking

Daha az operasyon, daha az maliyet ve daha az atık ile hem güvenli hem de ilgi çekici konseptler yaratmak ister misiniz? Farklı konseptlerdeki açık büfe sunum yöntemleriyle müşterilerinize göz kamaştırıcı anlar yaşatabilirsiniz. Yemek pişirmeyi görsel bir şölene dönüştüren Show Cooking, normalleşme döneminde de trendlere ve önlemlere uyum sağlamanın etkili bir yolu olarak öne çıkar. Unilever Food Solutions ürünleriyle memnuniyeti yüksek ve maliyeti düşük Show Cooking sunumları hazırlayabilirsiniz.

Yeni Normal Döneminde Büfelere Yönelik Reçeteler 

Yeni Normal Döneminde Reçeteler

Normalleşme sürecinde açık büfe menüsü hazırlamak farklı bir yaklaşım gerektirir. Gıda güvenliği açısından standartlarınızı karşılayan açık büfe yiyecekleri için Unilever Food Solutions ürünlerinden destek alabilirsiniz. İşte, açık büfe menülerine çeşitlilik katan öneriler:

Çorbalar

Unilever Food Solutions ürünleri ile müşterilerinize enfes çorbalar sunabilirsiniz. İtalyan usulü tavuk çorbası, mısır çorbası gibi yenilikçi lezzetlerle menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Çorbaları hazırlarken Knorr Terbiyeli Tavuk Çorba, Knorr Pratik Patates, Knorr Sebzeli Çeşni, Rama Krema gibi ürünleri kullanabilir, bulyon çeşitleriyle reçetelerinize lezzet katabilirsiniz.

Zeytinyağlılar

Açık büfe menülerinin en sevilen lezzetlerinden zeytinyağlıları da Unilever Food Solutions ürünleriyle hazırlayabilirsiniz. Knorr İtalyan Salata Sosu ile tatlanan zeytinyağlı enginar ve Knorr Akdeniz Salata Sosu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni ile lezzeti katlanan zeytinyağlı kabak, müşterilerinize bildikleri tatları yeni yorumlarla sunmanıza yardımcı olacak. 

Ana Yemekler

Ana yemek menünüze pratik hazırlanan ve farklı damak tatlarına hitap eden seçenekler eklerken de Unilever Food Solutions ürünleri yanınızda. İşte size dünya mutfaklarından Knorr çeşnileri ve sosları ile hazırlanan leziz reçete önerileri: sebze severler için caponata, sebzeli lazanya, sebze frittata ve kıymalı patates fırın; İtalyan mutfağı tutkunlarına hitap eden bezelyeli ve mantarlı risotto, Napoliten soslu köfte, karışık pizza; tavuk tercih edenlere yönelik Venedik usulü tavuk sote, cajun ve krema marineli tavuk ızgara, sweet chili soslu tavuk; deniz mahsullerinden vazgeçemeyenlere için deniz mahsullü paella, fırında kremalı mezgit buğulama ve teriyaki somon açık büfe menülerinize zenginlik katacak.

Makarna & Noodle

Makarna ve noodle seçenekleri, her açık büfe menüsünde yerini almalı. Knorr soslarının yanı sıra çeşnilerine de yer verebileceğiniz makarna&noodle seçenekleri arasında fırında tavuklu sebzeli penne arabiata, körili sebzeli penne makarna, deniz mahsullü limonlu makarna, mantar soslu fettucini, dana etli noodle, karidesli pad thai gibi farklı damak tatlarına hitap edebilecek seçenekler var. 

Yardımcı Lezzetler

Ana yemeklerinizi yardımcı lezzetlerle zenginleştirmek için de Unilever Food Solutions’ın pratik ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Knorr Pratik Patates ile kolayca hazırlanan duschess potato ve peynirli patates lokmaları, Knorr çeşnilerle tat katabileceğiniz pancarlı pilav ve Knorr salata soslarıyla lezzet kazanan tahıllı brokoli salatası, Knorr Noodle & Wok Sosu’yla lezzetlenen sebze wok ve atıştırmalık tabağı yardımcı lezzetler menünüzde yer alabilir. 

Tatlılar

Açık büfelerin tartışmasız gözdesi tatlı büfelerinin zengin olması müşteri memnuniyeti açısından önemlidir. Siz de Carte d’Or ürünleriyle enfes tatlılar hazırlayabilirsiniz. Carte d’Or Tiramisu ile pratik bir şekilde hazırlanabilen balkabaklı tiramisu ve Carte d’Or Pasta Kreması ile tatlanan klasik lezzet çıtır milföy pasta ile menüleriniz tat kazanacak.

Yeni normal sürecine adapte olmak için açık büfelerinizde güvenlik önlemlerini hızla hayata geçirebilir, pratik reçetelerle açık büfe menülerinizi zenginleştirebilirsiniz. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.