Fırında Kremalı Mezgit Buğulama | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Fırında Kremalı Mezgit Buğulama Hazırlanışı

  • Mezgit 13 kg
  • Tereyağı 600 g
  • Zeytinyağı 1 l
  • Sarımsak (ince doğranmış) 100 g
  • Kırmızı soğan, jülyen 1 kg
  • Beyaz Un 200 g
  • Balık suyu 10 l
  • Havuç, halka doğranmış 3 kg
  • Kereviz 2.5 kg
  • Patates, kibrit doğranmış 5 kg
  • Rama krema 5 l
  • Tuz 50 g
  • Tane siyah karabiber 20 adet
  • Defne Yaprağı 30 adet
  • Limon 20 adet
  • Sarı-Kırmızı-Yeşil Sivri Biber 200 g
  1. Fırında Kremalı Mezgit Buğulama Hazırlanışı

    Kızdırdığınız tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun. Tereyağı eridikten sonra soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.

    havuç, sarımsak ve kereviz saplarını ekleyip biraz daha kavurun. Tuz, karabiberi ekleyin.

    Unu ekleyip biraz daha kavurun. Balık suyunu ekleyin. Daha sonra defne yapraklarını ekleyin.

    Kaynadıktan sonra patatesleri ekleyip, hafif yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

    Rama Kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp Knorr Mise En Place Pesto'yu ilave edin.

    Bu karışımdan en az 3 parmak derinliğindeki fırın kabına bir miktar alın ve zemine yayın, üzerine balıkları yerleştirin., üzerine de karışımın kalanını döküp en üstüne limon dilimlerini ve ince biber dilimlerini yerleştirerek, üstü açık olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

    Bir servis tabağına sosu ile birlikte çıkararak servis edin.