Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Risotto Pirinci 800 g
  • Zeytinyağı 150 ml
  • Kuru soğan 200 g
  • Sarımsak 5 g
  • Arpacık soğanı 100 g
  • Kültür Mantarı 300 g
  • Biber, yeşil dolmalık 30 g
  • Su 2500 ml
  • Knorr Chef’s Tavuk Suyu Toz Bulyon 1250 g 35 g
  • Tereyağı 100 g
  • Peynir, Parmesan 150 g
  • Nar (Ayıklanmış) 100 g
  1. Hazırlanışı

    • Ocakta tencere içinde 2.5 l su ile Knorr Chef's Tavuk suyunu kaynatın.
    • Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin ve pirinçleri ilave edin.
    • 2 dk. Pirinçleri kavurun ve kaynayan tavuk suyundan azar azar pirince ekleyin.
    • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde tavuk suyunu ilave edin
    • Ayrı bir tavada sırasıyla arpacık soğan, biber ve mantarları soteleyin risottoya ekleyin.
    • En son olarak rama krema, tereyağı ve toz parmesanı ilave edip risottoyu lezzetlendirin.
    • Nar ile servise hazır hale getirin.