Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Su 1000 ml
  • Midye, iri siyah 1500 g
  • Soğan 178 g
  • Maydanoz, taze 28 g
  • Frenk soğanları 10 g
  • Tereyağı 50 g
  • Zeytinyağı 100 ml
  • Sirke, beyaz üzüm 200 ml
  1. Hazırlanışı

    • Midyeleri bol suda yıkayıp temizleyin.
    • Suyu kaynatıp Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi ekleyip iyice karıştırın ve kenara alın.
    • Derin bir tavanın içine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Minik küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
    • Midyeleri ekleyip sirkeyi de ilave edin. Sirke kaynayıp buharlaşıncaya kadar midyeleri şöyle bir çevirin.
    • Knorr Sarımsaklı Çeşni'li suyu ilave edin ve kapağını kapatarak 5 dakika kadar pişirin.
    • Pişen midyeleri bir servis tabağına çıkarıp üstüne ince kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını serpiştirin, yanında limon ile birlikte servis edin.
+