Sarımsaklı Midye Sote, Limon Ve Taze Baharatlar İle

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Su 1000.0 ml
-
Midye, iri siyah 1500.0 g
-
Soğan 178.0 g
-
Maydanoz, taze 28.0 g
-
Frenk soğanları 10.0 g
-
Tereyağı 50.0 g
-
Zeytinyağı 100.0 ml
-
Sirke, beyaz üzüm 200.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Midyeleri bol suda yıkayıp temizleyin.
- Suyu kaynatıp Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi ekleyip iyice karıştırın ve kenara alın.
- Derin bir tavanın içine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Minik küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
- Midyeleri ekleyip sirkeyi de ilave edin. Sirke kaynayıp buharlaşıncaya kadar midyeleri şöyle bir çevirin.
- Knorr Sarımsaklı Çeşni'li suyu ilave edin ve kapağını kapatarak 5 dakika kadar pişirin.
- Pişen midyeleri bir servis tabağına çıkarıp üstüne ince kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını serpiştirin, yanında limon ile birlikte servis edin.