Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Mezgit filetoları 1.5 kg
  • Su 350 ml
  • Bezelye, yeşil 750 g
  • Nane yaprağı 6 g
  • Tereyağı 75 g
  • Tuz 9 g
  • Karabiber tanesi, beyaz 4 g
  • Calve Mayonez 500 g
  • Konserve kapari, ekstra ince 50 g
  • kornişon turşu - minik küp doğranmış 10 adet
  • Sarımsak (Püre) 10 g
  • Maydanoz, ince kıyım 5 g
  • Limon suyu 60 ml
  • Patates, elma dilimi 1 kg
  • Limon (adet) 5 adet
  1. Hazırlanışı

    • Knorr Çıtır Kaplama Harcı'nın 200 gr'ını 350 ml su ile karıştırın ve balıkları bu karışım ile tamamen kaplayın, geri kalan 250 gr'ı ile de balıkları tekrar kaplayıp panelenmiş hale getirip derin yağda kızartın.
    • Bezelye püresi için: bezelyeleri bir tencereye koyarak üzerini örtecek kadar su ve naneyi koyup kaynatın. Bezelyeler renklerini kaybetmeden haşlayın. Daha sonra süzdürüp blender kabına boşaltın, tereyağı, krema, tuz ve biberi ekleyerek püre olana dek karıştırın.
    • Tartar sos için: mayonez, kapari, kornişon, sarımsak, maydanoz, limon suyu, tuz ve biberi bir kabın içerisinde karıştırın.
    • Patatesleri kızartıp Knorr Cajun Çeşnisi ile lezzetlendirin
    • Balıkları, tartar sos, yeşil bezelye püresi, kızarmış patates dilimleri ve limon ile servis edin