Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Gıda İsrafı Ve Atık Oluşumunun Önlenmesi İçin Çözümler:

Gıda Israfı uygulaması ile tam olarak hangi noktalarda hangi miktarda atık oluştuğunu kontrol edebilirsiniz. Ancak aşağıda sunulan önerilerin dikkate alınması atık oluşumunun kalıcı bir şekilde önlenmesinde yardımcı olabilir.

 

1. Dondurma Yöntemi ile Atık Oluşumunun Önlenmesi

Bugünlerde gıdaları dondurmak biraz demode olmuş gibi. Sanki ''Sadece Taze Olan İyidir'' gibi inanış var. Fakat kısa süreli dondurulmuş, besin değeri yüksek gıda bileşenlerin kullanılması, ikinci sınıf taze gıda bileşenlerin kullanılmasından daha iyidir. Özellikle dondurma işlemi veya Sous Vide (vakumla pişirmek) atık oluşumunu oldukça azaltır.

  • Dondurulmuş gıdaların kullanılması hızlı bir üretim yöntemidir.
  • Bu süreçte her zaman en iyi kalitenin garanti edilmesi için önemli olan dondurulmuş bileşenlerin düzenli şekilde çözülmesidir. 
  • Cazip bir alternatif olarak Sous Vide: Aromaların ve dokuların muhafaza edilmesi, tam doğru noktaya kadar pişirmek, pişirme kayıplarının optimize edilmesi ve ekonomik avantajlar sadece birkaç olumlu noktalarından biri.
     

2. Porsiyon Büyüklüğünün Uyarlanması

Porsiyon büyüklüğünü bilinçli bir şekilde uyarlanmasını öneriyoruz:

  • Hamur köftelerin ve içli hamur işlerinin hacminin %15 küçültülmesi
  • Karbonhidratlı ek gıdalarda daha küçük kepçelerin kullanılması
  • Komple porsiyonun %10 küçültülmesi
     

3.  Seçim Olanağı ve Değişken Ek Gıda Büyüklükleri Sayesinde Tabak Üzerindeki Kalan Gıdaların Azaltılması

  • Uygun adlandırmalar seçin: ''Çocuk'' veya ''Yaşlı'' porsiyonu yerine Mini – Midi - Maksi (Küçük - Orta - Büyük) porsiyon tanımlamaları tavsiye ediyoruz. Burada Maksi (Büyük) normal porsiyon ebadına denk gelmektedir. 
     

4. Balık Kâr Marjınızı Düşüren Bir ''Tuzaktır''

Mutfak için tek sorun, balığın çok pahalı ve ayrıca çok kısa ömürlü olmasıdır. Onu atmak zorunda kalmanız, kârınızı ciddi şekilde olumsuz etkileyebilir. Şu şekilde kısmen bu ''tuzağın'' etrafından dolanabilirsiniz:

  • İyi bir şekilde önceden hazırlanabilen balık yemekleri tasarlayın. Örneğin: Balık sarması, balık köftesi, balık mantısı, balıklı sulu yemekler vs.
  • Pişirme ve soğutma metotları balığı kusursuz şekilde tutuyor ve yukarıda belirttiğimiz dondurma süreci ek bir güvenlik kademesini beraberinde getiriyor.
     

5. Patates Sunumunda Değişiklik

Patateslerin soyulması yoğun iş gücü gerektirir. Bu esnada ürün yaklaşık %15 kadar azalır ve bu değer soyan kişi çok verimli çalışmıyorsa daha da yüksek olabilir.

  • Patates kızartması yerine mutlaka arada bir soyulmamış ''Country Patatesi'' yemek menüsüne konulabilir.
  • Patates püresini de yan yemek olarak servis edebilirsiniz. Knorr Pratik Patates ve Knorr Sütlü Patates Ürünleriyle daha pratik, daha lezzetli, daha hızlı patates püresi servis edebilirsiniz.
  • Bu pratik değişikliklerle kârınızı azamiye çıkartabilirsiniz ve çalışanlarınız, zahmetli patates soyma işinden kurtuldukları için size teşekkür edeceklerdir.

6. Açık Büfeniz İçin Tedbirler

Açık büfe alanında da küçük tedbirlerle gıda ısrafının önlenmesine katkı sağlayabilirsiniz:

  • Kap büyüklüklerin uyarlanması
  • Daha az yenilebilir dekorasyon
  • İçecekler için sunum sistemleri ve otomatlar kullanılabilir
  • Daha küçük servis tabakları
  • 10 cm yerine 5 cm derinlikteki kaplar

Knorr Pratik Patates 4KG

Knorr Pratik Patates, püre, çorba, börek yapımında kullanmanız için kurutulmuş patates bazı.

Daha Fazlasını Görüntüle
10
Ürün Fiyatı

7. Aşırı Yüksek Üretim Konusuyla İlgili Tavsiyeler

  • Mutfak planlamanın optimize edilmesi (örn. teşvik sistemli ön siparişler)
  • Teknik olanakların kullanılması
  • Çalışanlar için yemek
  • Yardım kuruluşlarına aktarmak
  • Hiç sunulmamış gıdaların başka ürünlerde kullanılması
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu