Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Hindi Eti Pişirmesi 

Evet, görüntüsü tavuğa benziyor olabilir ama hindi ve tavuk pişirme yöntemleri pek de aynı değildir. Tavuktan daha sert olan hindi eti doğru marine edilmediğinde ya da doğru hindi pişirme tekniği uygulanmadığında damaklara son derece yavan ve sert gelebilir. Hindi pişirme püf noktaları nelerdir diye merak ediyorsan, listeye göz atmanı tavsiye ederiz. Ancak öncesinde her zaman söylediğimiz gibi elindeki malzemenin kalitesinden de emin olmalısın. Daha kilolu olduğu için erkek hindi tercih etmek, etin tazeliğinden ve diriliğinden emin olmak ve derisinin çok açık renkte olmadığını kontrol etmek hindi pişirmeye başlamadan önce yapabileceklerin arasında yer alır. 

hindi pişirme

Hindi Pişirme Püf Noktaları

Kaç kişilik bir grup için hindi pişirdiğine dikkat ederek satın aldığın bütün halindeki hindileri elbette ki direkt fırına atmayacaksın şefim. Öncesinde bazı önemli adımları uygulaman gerekir. Bunlar neler mi? Hemen sıralayalım… 

  • Et marinasyonu konusuna ne kadar çok değindiğimizi biliyorsundur artık. Hindi eti için de aynı şey geçerli. Uzun süreli ve doğru bileşenlerle hazırladığın bir marinasyon sosu seni yıldız şef yapabilir. Bunun için zeytinyağı, sarımsak, domates salçası gibi ana malzemelere uygun baharatlar eklemen yeterli olacaktır. 
  • Hindi fırına girmeden önce oda sıcaklığına gelmelidir. Bu yüzden etini marinasyon öncesinde mutfak tezgahına almayı unutma. 
  • Adaçayı hindinin kokusunu bastıran bir baharat olarak öne çıkar. Bu kokunun tarifinin önüne geçmesini istemiyorsan; adaçayı, zencefil, kekik ve zeytinyağı ile hazırlayacağın bir başka sosu hindinin iç kısmına bir fırça yardımı ile sürebilirsin. 
  • Tercihe göre hindiyi sade ya da kestaneli pilav ile pişirebilirsin. Ancak her şartta açık olan bölümü diktiğinden ya da büyük şiş/kürdan gibi malzemelerle tutturduğundan emin olmalısın. Eğer hindiyi pilavla beraber pişireceksen, pişme süresinin biraz daha uzayacağını hesaba katmalısın. 
  • Yılbaşı sofrasındaki nar gibi kızarmış hindi görselini düşün şefim. Şimdi onun aynısını yapman için bir başka ipucu daha geliyor: Hindinin kanatlarını gövdesine sabitlemek! Yine büyük bir tahta şiş ile yapabilirsin bunu. Aksi takdirde kanatlar pişince iki yana ayrılarak düşecektir.
  • En mükemmel sunum için hindinin bacak kısımlarını da fırına girebilen bir iple bağlayabilirsin. 
  • Deriyle etin arasına yerleştireceğin tereyağı parçaları ise o nar gibi kızarmış hindi görüntüsünü sağlayacak olan altın anahtar! 
hindi pişirme

Hindi Pişirme Süresi

Elbette ki her fırının kendine göre bir ayarı var ve bunu en iyi sen bilebilirsin şefim ama hindi için pratik bir hesaplama yapabilmen de mümkün. Bu hesapta önemli olan pişireceğin hindinin kilosu. Formül şöyle; hindinin kilosunu 20 ile çarpıyorsun ve çıkan sonuca 90 ekliyorsun. Elde ettiğin sayı hindi pişirme süren. İşte bu kadar kolay. İstersen bir örnekle netleştirelim;
Diyelim ki 7 kiloluk bir hindi pişireceksin. 7 çarpı 20 eşittir 140. 140 artı 90 ise eşittir 230. Demek ki 7 kiloluk hindi fırında tam olarak 230 dakika pişecek. Elbette ara ara kontrol etmeyi ve altında biriken suyu hindi etinin üzerinde gezdirmeyi de unutmamalısın. Klişelerin dışına çıkıp hindi eti ile farklı tarifler yaratmak istersen hindi haşlama ya da hindi sarma reçetelerine de bakabilirsin. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu