Dana Eti Haşlama, Brokoli ve Portakal Suyu ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Brokoli - Yıkanmış ve Küçük Parçalara Ayrılmış 1.0 kg
-
Portakal suyu (adet) 2.0 adet
-
Portakal kabuğu, rendelenmiş 15.0 g
-
Soya Sosu, Az Tuzlu 50.0 ml
-
Portakal marmelatı 137.0 g
-
Nişasta, Mısır 90.0 g
-
Ayçiçek yağı 38.0 ml
-
Dana Eti - İnce Dilimlenmiş 1.0 g
-
Sarımsak (İnce Kıyılmış) 10.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Portakal suyu, portakal zest, soya sos, Knorr Et Suyu Toz Bulyon, portakal marmeladı ve mısır nişastasını bir kaba koyarak nişasta tamamen eriyene dek karıştırın.
- Brokolileri kaynar suda çok az haşlayıp buzlu suyu çıkartın ve sonra süzdürün
- Bir tavaya yağı koyarak iyice kızdırın.
- Daha sonra etleri ve sarımsağı ekleyerek soteleyin, tavada biriken fazla yağı süzdürün.
- Etler pişene dek sotelemeye devam edin.
- Sosu ilave edin ve sos koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynatın.
- Ateşten alın ve brokolileri ilave edin.
- Derin bir kaseye alarak portakal zest serpiştirin ve servis edin.