Avakadolu Somon Tartar, Narlı Mizuna Yeşilliği Salatası İle
Avakadolu Somon Tartar, Narlı Mizuna Yeşilliği Salatası İle nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Somon Balığı, fileto, temizlenmiş 800.0 g
-
Tuz 13.0 g
-
Beyaz biber, çekilmiş 2.0 g
-
Limon, rendelenmiş 3.0 g
-
Arpacık Soğan, küçük doğranmış 50.0 g
-
Taze Zencefil, küp doğranmış 20.0 g
-
Avakado 5.0 adet
-
Limon suyu 30.0 ml
-
Zeytinyağı 20.0 ml
-
Sızma Zeytinyağı 50.0 ml
-
Mizuna Yaprakları 100.0 g
-
Su 75.0 ml
-
Nar Taneleri 100.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Somon balığı filetolarını küçük küpler halinde doğrayın.
- Daha sonra bir karıştırma kabının içinde tuz, beyaz biber, limon zest, arpacık soğan ve taze zencefil ile hafifçe balıkları ezmeden karıştırın
- Başka bir kapta kabuklarını soyup temizleyerek somonun büyüklüğünde küçük küp olarak doğradığınız avokadoların üzerine tuz, limon suyu, beyaz biber ve zeytinyağını ekleyerek hafifçe ezmeden karıştırın.
- Yuvarlak bir forma yardımı ile alta avokado karışımını , onun üzerine de somon tartar'ı yerleştirip hafifçe bastırın ve formayı çekerek alın.
- Mizuna yapraklarını, tartarın etrafında bir çember oluşturacak şekilde yerleştirin ve üstüne nar tanelerini atın.
- Sos için: Knorr İtalyan Salata Sosu karışımını su ve zeytinyağı ile çırparak karıştırın. Daha sonra bu sostan tabaklardaki salatanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdirin.Tartarın en üstüne de birkaç avokado dilimi yerleştirerek servis edin.