Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Somon Balığı, fileto, temizlenmiş 800 g
  • Tuz 13 g
  • Beyaz biber, çekilmiş 2 g
  • Limon, rendelenmiş 3 g
  • Arpacık Soğan, küçük doğranmış 50 g
  • Taze Zencefil, küp doğranmış 20 g
  • Avakado 5 adet
  • Limon suyu 30 ml
  • Zeytinyağı 20 ml
  • Sızma Zeytinyağı 75 ml
  • Mizuna Yaprakları 100 g
  • Su 75 ml
  • Nar Taneleri 100 g
  1. Hazırlanışı

    • Somon balığı filetolarını küçük küpler halinde doğrayın.
    • Daha sonra bir karıştırma kabının içinde tuz, beyaz biber, limon zest, arpacık soğan ve taze zencefil ile hafifçe balıkları ezmeden karıştırın
    • Başka bir kapta kabuklarını soyup temizleyerek somonun büyüklüğünde küçük küp olarak doğradığınız avokadoların üzerine tuz, limon suyu, beyaz biber ve zeytinyağını ekleyerek hafifçe ezmeden karıştırın.
    • Yuvarlak bir forma yardımı ile alta avokado karışımını , onun üzerine de somon tartar'ı yerleştirip hafifçe bastırın ve formayı çekerek alın.
    • Mizuna yapraklarını, tartarın etrafında bir çember oluşturacak şekilde yerleştirin ve üstüne nar tanelerini atın.
    • Sos için: Knorr Salata Sosu- Fesleğenli ve kekikli karışımını su ve zeytinyağı ile çırparak karıştırın. Daha sonra bu sostan tabaklardaki salatanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdirin.Tartarın en üstüne de birkaç avokado dilimi yerleştirerek servis edin.
+