Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

MİNİ DONDURMA ( ± 50 ADET)

  • Süt 1000.0 ml
  • Çubuk Vanilya 2.0 adet
  • Doğranmış Şeker Havucu 350.0 g
  • Toz şeker 400.0 g
  • Krema 1000.0 g
  • Tuz 1.0 g
  • Yumurta sarısı 200.0 g
  • Limon kabuğu (ince rendelenmiş)
  • Süt 300.0 ml
  • Bandırmak İçin Çikolata
  • Kırık fındık

PANNA COTTA (± 12 PORSİYON, 90ML)

TUZLU KARAMEL TOFFEE

  • Yer Elması 400.0 g
  • Hindistan Cevizi Sütü 320.0 ml
  • Vanilya Özütü
  • Bitki Bazlı Krema 100.0 ml
  • Tuz

YALANCI İĞDE JÖLESİ

  • Yalancı İğde Püresi 500.0 g
  • Su 500.0 ml
  • Kalamondin (Filipinler limonu) Püresi 175.0 g
  • Cin 125.0 ml
  • Toz şeker 200.0 g
  • Agar Agar 20.0 g

ŞEKER HAVUCU KITIRI

  • Şeker Havucu Püresi 320.0 g
  • Pudra şekeri 160.0 g

EKSTRA MALZEMELER

  • Tere
  • Kuzukulağı
  • Kırık fındık
  • Doğranmış Şeker Havucu

Yaban Havucu Mini Magnum Dondurma ve Panna Cotta nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!                                                                                                                               

...

Hazırlık

  1. MİNİ DONDURMA ( ± 50 ADET)

    • Süte vanilya çubuklarını ve ufak doğranmış şeker havucunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
    • Şeker havucu yumuşayınca vanilya çubuklarını çıkarıp şeker havucuyla pürüzsüz bir püre haline getirin.
    • Şekeri ilave edip erimeye bırakın.
    • Krema, bir tutam tuz, yumurta sarısını ilave edip iyice çırpın.
    • Limon kabuğunu ilave edin.
    • Elde ettiğiniz dondurma bazını pastörize edin.
    • Dondurma makinasını kullanarak dondurmayı yapın.
    • Dondurmayı silikon kalıplara muntazaman dökün.
    • Dondurmayı katılaşmaya bırakın.
    • Bitter çikolatayı eritip dondurma çubuklarının yarısını erimiş çikolataya bandırın.
    • Çikolatanın üstüne dövülmüş fındık serpiştirin.
  2. PANNA COTTA (± 12 PORSİYON, 90ML)

    • Süte doğranmış şeker havucunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
    • Şeker havucu yumuşayınca sütle birlikte pürüzsüz bir püre haline getirin.
    • Püreyi tencereye alıp kaynatın.
    • Ateşten alıp panna cotta karışımını ilave edin. 30 saniye çırpıp beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar çırpın.
    • Karışımı panna cotta kaplarına boşaltıp buzdolabına koyun.
  3. TUZLU KARAMEL TOFFEE

    • Yer elmasını 185°C’de 20 dakika yahut kahverengileşip karamelize olana kadar fırınlayın.
    • Yoğunlaştırılmış hindistancevizi sütünü tencereye koyup fırınlanmış yerelması parçalarını ve vanilya özütünü ilave edip pişirmeye başlayın.
    • Sütü karamel rengi alana dek karamelize edin.
    • Bitki bazlı kremayı ilave edip pişirin.
    • Arzu ettiğiniz kadar deniz tuzunu ilave edin.
    • Karışımı miksere koyup pürüzsüz olana dek karıştırın.
  4. YALANCI İĞDE JÖLESİ

    • Malzemelerin hepsini tencereye koyun.
    • Tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra kaynatın.
    • Bir dakika soğutup gastronorm tepsiye boşaltın.
    • Karışım soğuduktan sonra buzdolabına koyup 1 saat bekletin.
    • Ardından karışımı blendera koyup pürüzsüz bir jöle kıvamına gelene dek çırpın.
    • Jöleyi krema torbasına koyup buzdolabına kaldırın.
  5. ŞEKER HAVUCU KITIRI

    • Şeker havucunu doğrayıp tuzlu suda yumuşayınca kadar haşlayın.
    • Haşlanmış şeker havucunu tartıp ağırlığının yarısı kadar pudra şekeri ilave edin.
    • Şeker havucunu ve şekeri blendera koyup pürüzsüz bir püre haline gelene kadar karıştırın.
    • Karışımı saklama kabına koyup buzdolabına kaldırın.
    • Karışımı stencil üzerine muntazaman yayın. Önceden 130°C’ye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
    • •Ağzı sıkı kapalı bir kapta saklayın.
  6. EKSTRA MALZEMELER

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu