Gevrek Sebzeler, Humus İle

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Salatalıklar 4000.0 g
-
Havuç 4000.0 g
-
Domates, kiraz 4000.0 g
-
Biber 4000.0 g
-
Nohut 4000.0 g
-
Tahin 1000.0 ml
-
Kimyon tozu 15.0 g
-
Su (buz olacak) 700.0 ml
-
Tuz 50.0 g
-
Zeytinyağı 1000.0 ml
-
Limon suyu 27.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Salatalık, havuç ve biberleri uzunlamasına doğrayın.
- Diğer malzemeler ile birlikte bir kabın içerisine ayrı ayrı olacak şekilde yerleştirin.
- Ortasına da hazırlayacağınız humusu koyup üstüne biraz zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Humus İçin:
- Haşlanmış ve kabukları ayıklanmış nohutları mutfak robotunda yeteri kadar tahin, Knorr Sarımsaklı Çeşni ve kimyon ile püre haline gelene dek vurun.
- Bunu yaparken bir taraftan da azar azar zeytinyağı, limon suyu ve buzu ekleyin. Krem şeklinde ince bir humus elde edip tuz ve biberini ayarlayın.