Kore Usulü BBQ "Bulgogi", Susam ve Yeşil Soğan İle

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 1000.0 g
-
Kavrulmuş Beyaz Susam 20.0 g
-
Taze Soğan, İnce Doğranmış 120.0 g
-
Sirke - Pirinç 20.0 ml
-
Susam 20.0 g
-
Soya sosu, standart 90.0 ml
-
Şeker 25.0 g
-
Yağ, Susam 20.0 ml
-
Ayçiçek yağı 20.0 ml
-
Taze Zencefil - Rendelenmiş 15.0 g
-
Su 120.0 ml
-
Kuru soğan, yemeklik doğranmış 300.0 g
-
Yeşil/taze soğan (jülyen) 50.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Marinasyon için küçük bir kasenin içinde yeşil soğan, Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Cajun Çeşnisi, sirke, su, soya sos, şeker ve susam yağını çırparak karıştırın.
- Tavukları bu marinasyon ile karıştırın ve 30 dakika bekletin.
- Başka bir tavada yağı kızdırın zencefil ve sarımsağı kavurun.
- Kuru soğanları ve Knorr Sebzeli Çeşni ile suyu ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca kadar soteleyin.
- Tavuk etlerini marinasyondan çıkarıp ızgarada iyice pişirin.
- Pişen etleri soğanlı karışıma ilave edin ve hafifçe sallayarak soteleyin, susamları ekleyin.
- Bir servis tabağına alıp üstüne çok ince jülyen kestiğiniz ve buzlu suda beklettiğiniz yeşil soğan yapraklarını serpiştirip, yanında buharda pişirilmiş pirinç ile servis edin.