Sebzeli Lazanya | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Sebzeli Lazanya Hazırlanışı

  • Zeytinyağı 670 ml
  • Mantar, ince dilimlenmiş 10 kg
  • Kabak (Küçük doğranmış) 8.5 kg
  • Renkli (dolma biber) 6 kg
  • Kuru soğan 5 kg
  • Yumurta (çatalla çırpılmış) 33 adet
  • Maydanoz, ince doğranmış 330 g
  • Fesleğen,taze (ince doğranmış) 330 g
  • Köy peyniri (Küçük parçalanmış) 12 kg
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (taze) 8.5 kg
  • Domates sosu 23 kg
  • Lazanya 67 paket
  • Su (Knorr Bolonez Makarna Sosu için) 20 l
  1. Sebzeli Lazanya Hazırlanışı

    1-) Zeytinyağı ile kızdırdığınız tavada mantar, kabak, dolma biber, soğan ve sarımsağı soteleyin. Sebzeler pişince Knorr Sebzeli Çeşni yi serpiştirip karıştırın ve tuzunu kontrol ettikten sonra ocaktan alın. Bir kenarda soğumaya bırakın. 2-) Bir karıştırma kabının içinde yumurta, maydanoz, fesleğen, köy peyniri ile mozzerella peyniri ve parmesan peynirlerinin yarısını karıştırın. 3-) Lazanya kabını hafifçe yağlayın ve en alta bir miktar domates sosu yayın. 4-) Lazanya yapraklarını sosun üzerine yerleştirip sırasıyla peynir karışımını, sebzeleri ve domates sosu koyup bunu 2 kere daha tekrarlayın. 5-) En üst kata da kalan mozzerella ve parmesan peynirini yayın. 6-) Üstünü folyo ile kaplayıp 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. 7-) Daha sonra folyoyu alıp 10 dakika kadar daha pişirin, peynirler kızarınca fırından alın ve dinlendirin. 8-) Kare şeklinde dilimleyip servis edin. Domates sos için: Knorr Napoliten Sos, su, Knorr Mise en Place Pesto yu karıştırın ve ocakta kaynatın.