Kazancını Artırmanı Sağlayacak Paket Servise Uygun Yöntemler | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Sorunsuz Paketleme ve Teslimat için Doğru Ortaklar Seç

Kendi içinde ayrı bir dünya olan cafe ve restoran gibi işletmeler için paket servis, bu dünyanın dışına çıkmak anlamına geliyor. Haliyle taşınmaya uygun, sıcaklığı veya soğukluğu koruyabilen, dayanıklı paket ve ambalajlar kullanmak gerekiyor. Eğer çalıştığın işletmede bu tarz sıcak gıdalar için özel folyo, dağılabilecek yiyecekler için tek kullanımlık mukavva kutu, ezilme riski bulunan yemekler için kapaklı köpük veya plastik ambalaj gibi paket seçenekleri yoksa ilk olarak menülerine uygun şekilde bu seçenekleri temin etmelisin.

Paket servisin en önemli ikinci aşamasını ise teslimat oluşturuyor. Teslimat için özel olarak kurye çalıştırabilir, online yemek servislerinin sunduğu kurye hizmetlerinden faydalanabilir veya tamamen bu işe odaklanan aracı firmalarla anlaşabilirsin. Diğerleri daha maliyetli olabildiği için en popüler seçeneğin aracı firmalarla çalışmak olduğunu da aklında bulundurmalısın. Ayrıca tüm bu seçeneklerin kendilerine özgü avantajları ve dezavantajları olduğu için teslimat kriterlerini yalnızca maliyetle sınırlandırmamak lazım.

Uzun Süre Dayanıklı Ürünler Kullan ve Bu Ürünleri Sık Sık Kontrol Et

Paket servis hizmetiyle daha fazla müşteriye ulaşmak için daha fazla ürün ve menü hazırlamak istiyor olabilirsin. Ancak bunu yaparken pratik şekilde hazırlanabilen ve uzun süre tazeliğini koruyabilen ürünleri tercih etmelisin. Yoksa en ufak bir tat değişikliğinde müşterilerin kendilerine bozuk ürün gönderildiğini belirten tatsız yorumlarıyla karşılaşabilirsin. Kolayca püre, kroket, börek harcı hazırlamanı sağlayan Knorr Pratik Patates gibi ürünler işini büyük ölçüde kolaylaştırırken özellikle soğutucuda bekleyen hazırlanmış ürünlerin tazeliğini koruduğundan da emin olmalısın.

Covid-19 Önlemlerini ve Temassız Teslimat Seçeneğini Unutma

Covid-19 Önlemlerini ve Temassız Teslimat Seçeneğini Unutma

“Yeni normal” ile birlikte yeni önlemler de almamız gerekiyor. Müşterilerin çoğu paket servis hizmetlerinden yararlanırken ilgili cafe ve restoranların hijyeninden de emin olmak istiyor. Bu yüzden mutfaktaki tüm personellerin dezenfektan, saç bonesi, eldiven, önlük ve maske gibi ekipmanları doğru ve eksiksiz şekilde kullandığından emin olmalısın. Ek olarak paket servis hizmetinde müşterilerin dikkat ettiği diğer bir ayrıntıyı da temassız ödeme ve temassız teslimat alternatifleri oluşturuyor. Eğer işletmende bu hizmetler yoksa gerekli adımları atarak temassız ödeme ve temassız teslimat aşamalarını da tamamlamalısın.

Paket Servis Sürecini Kolaylaştıracak Yararlı Bir Röportaj ve Rehber

Türkiye’deki en iyi şefler arasında yer alan ve Zula İstanbul’un sahibi olan Üryan Doğmuş, kendi restoranı üzerinden yaşadığı paket servis deneyimlerini Unilever Food Solutions ile paylaşarak bu konuda fikir edinmek isteyenlere kapsamlı bilgiler veriyor. Paket servis hizmetine dahil olma sürecinden hangi ürünlerin bu hizmete uygun olup olmadığına kadar pek çok konuda faydalı ipuçları veren ünlü şef, böylece senin de işini kolaylaştırmanı sağlıyor. İlgili röportaja ulaşmak için buraya tıklayabilirsin.

Son olarak paket servise dair uzmanların önerilerine, hijyen standartlarına ve özel reçetelere yer veren UFS Paket Servis rehberine buradan ulaşabilir, tüm bu süreçte adım adım uygulaman gereken kuralları öğrenirken pratik servis için ideal tarifleri de keşfedebilirsin. Ayrıca yine UFS tarafından şeflere yönelik hazırlanmış Normalleşme Döneminde Restoranlar İçin 10 Altın Kural-Ürün-Reçete rehberinde yer alan tarifler de paket servise uygun olarak hazırlayabileceğin lezzetli ve pratik seçenekler sunuyor.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.