Kısıtlı Malzemelerle Zengin Menüler Yaratmanı Sağlayan Çok Amaçlı Ürünler | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Çok Amaçlı Ürünler ile Menüleri Nasıl Zenginleştirebilirsin?

Reçetelerde çoğunlukla ana malzeme olarak adlandırılan ve birçok reçetede farklı şekillerde yer alan ürünleri çok amaçlı ürünler olarak tanımlamak mümkün. Çok fonksiyonlu ürünleri, ara sıcak veya ara soğuklarla değerlendirebilir ya da ana yemeklere katabilirsin. Benzer şekilde bu tarz ürünlerin pek çoğu kızartmaya, fırınlamaya veya haşlamaya uygun olduğu için aynı ürünü farklı pişirme yöntemleriyle de sık sık servis edebilirsin.

Bu veriler doğrultusunda çok amaçlı ürünlerle menülerini zenginleştirebilmen için ilgili ürünlerin maliyeti ile birlikte hangi şekillerde servis edilebileceğini, kaç pişirme yöntemiyle kullanılabileceğini ve işlenmiş olup, olmadıklarını göz önünde bulundurman gerekiyor. Böylece fiyat - performans açısından senin için en ideal seçeneklere kolayca ulaşabileceğin gibi minimum malzemeden maksimum verim elde etmeyi de başarabilirsin. 

Hangi Ürünleri Çok Amaçlı Olarak Kullanabilirsin? 

Hangi Ürünleri Çok Amaçlı Olarak Kullanabilirsin?

Patates gibi hem salatası hem kızartması hem sulu yemeği hatta dolması ve püresi yapılabilen sebzeler, sadece otel ve restoran mutfaklarının değil; tüm mutfakların en gözde çok amaçlı ürünleri arasında yer alıyor. Patatesin et dünyasındaki karşılığı sayılabilecek salam da pizzalarda, salatalarda, kızartmalarda ya da soğuk ve sıcak sandviçlerde çiğ veya pişmiş şekilde kullanılabiliyor.

Makarna çeşitleri de yine haşlama, kavurma, salata ve beşamel sos ile fırında değerlendirilebileceği için çok amaçlı ürün çeşitleri arasında yer alıyor. Ayrıca patates, mısır, karnabahar, garnitür ve ton balığı gibi çok amaçlı ürünlerin işlenmiş, kullanıma hazır şekilde olmasının sana hem efor hem zaman açısından kazanç sağlayacağını da unutma.

Unilever Food Solutions, tüm şefler için özel olarak hazırladığı çok fonksiyonlu ürünleriyle senin de hayatını kolaylaştırıyor. Örneğin; Knorr Napoliten Sos ve Knorr Sweet Chili Sos, ekşime, yanma ve yapışma yapmayan çok amaçlı formülleriyle makarna, kızarmış ya da fırında dana ve tavuk eti tariflerine eşlik ediyor. Aynı zamanda dip sos olarak da kullanılabiliyor.

Knorr’un evlerde de en çok tercih edilen Knorr Çıtır Kaplama Harcı, Knorr Sebzeli Çeşni, Knorr Cajun Çeşni, Knorr Et Suyu & Tavuk Suyu Bulyon çeşitleri ise tavuktan patatese, pilavdan sebze yemeklerine kadar onlarca farklı tarif ile değerlendirebilirsin. Üstelik Unilever Food Solutions, tüm bu popüler ürünleri restoran, cafe ve otel gibi işletmelere uygun boylarda ve fiyatlarda piyasaya sunarak maliyet bakımında da avantaj sağlıyor. 

UFS’nin çok fonksiyonlu ürünleri yalnızca ara ve ana yemeklerle sınırlı kalmıyor; ek olarak Türk ve dünya mutfağına ait çeşitli tatlı tariflerini de kapsıyor. Rama Kremalar, asitli, sıcak ve soğuk uygulamalara dayanıklı yapılarıyla hazırlayacağın sos ve tatlı çeşitlerine leziz bir dokunuş katarken açılıp, kapanan ambalajlarıyla da pratik ve uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunuyor.

Carte d’Or Volcano & Algida İrmik Helvalı Dondurma da yine sıcak ve soğuk servise uygun, sunuma hazır yapısıyla “Tatlılar” başlığı altındaki çok amaçlı kurtarıcılarından birine dönüşüyor. Ayrıca UFS, sunduğu kapsamlı ve pratik ürünlerin yanı sıra hazırladığı eğitimler ve reçetelerle de şeflere ve diğer profesyonel mutfak çalışanlarına rehberlik ediyor. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.