1. Hijyen Önlemleri
Normal şartlarda da üst düzey dikkat gerektiren hijyen önlemleri, salgın dönemiyle birlikte hayati boyutta önem taşımaya başladı. Bu yüzden mutfakta bone, önlük, eldiven gibi klasik ekipmanların yanı sıra artık dezenfektan ve maske de kullanmak zorundayız. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarını düzenli olarak takip etmeli ve uygulamalı, diğer yandan ödeme ve teslimat süreçlerini olabildiğince temassız şekilde gerçekleştirmeliyiz.
2. Sadeleştirilmiş Menüler
Pandemi boyunca alınan önlemler ve insanların dışarı çıkmak konusundaki çekinceleri, restoranların müşteri yoğunluğunu büyük ölçüde azalttı. Bu da işletmelerin israfı ve zararı önlemek amacıyla ürünlerinde ve menülerinde sadeleşmeye gitmelerine sebep oldu. Bağlı bulunduğun işletmede bu tarz bir süreç yaşanmadıysa sen de menülerini sadeleştirerek her açıdan daha verimli bir çalışma ortamı yaratabilirsin.
3. Çok Amaçlı Ürünler
Menülerin sadeleştirilmesini daha kolay bir hale getiren çok amaçlı ürünler, farklı pişirme tekniklerine, farklı servis şekillerine ve farklı bütçelere uygun yapılarıyla şeflerin ekstra maliyet ve efor harcamadan çok daha zengin menüler yaratabilmelerini sağlıyor.
4. Zaman Kazandıran Pratik Ürünler
Çok amaçlı ürünlere benzer bir şekilde zamandan ve enerjiden tasarruf etmeni sağlayan pratik ürünler, kısa sürede ve kolayca patates püresi yapmanı, et ve tavuk suyu hazırlamanı ya da lezzetli tatlılar servis etmeni kolaylaştırıyor. Ayrıca uzun raf ömürleri sayesinde bozulma korkusu olmadan güvenle muhafaza edilebiliyor.
5. Yerli Üretim ve Hammaddeler
Pandemiyle birlikte uluslararası tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, yerli üretime ve hammaddelere yönelme sürecini hızlandırdı. Sen de yerli ürünlere ağırlık vererek küresel stok ve tedarik sürecinde yaşanabilen zorlukları ortadan kaldırabilir, ek olarak istihdam oranlarının iyileştirilmesine dolaylı yoldan da olsa katkıda bulunabilirsin.
6. Paket Servise Uygun Yöntemler
Salgın sürecinin çok daha önemli hale getirdiği diğer bir alanı da paket servis oluşturuyor. İşletmende paket servis seçeneği yoksa sen de bir an önce bu hizmete dahil olabilir, böylece bulaş riskini düşürmeye devam ederken kârını artırabilirsin.
7. Dijital Menüler
Birbirinden farklı mekanlarda alışılmışın dışında bir deneyim yaşatan dijital menüler, fiziksel temasta bulunmadan sipariş verebilmeni sağlıyor. Müşterilerin işletmendeki menülere sanal yoldan ulaşabilmeleri için gereken en önemli şey ise akıllı bir telefon veya tablet. Ancak müşteri dijital menüye ulaşmak konusunda güçlük çekiyorsa sen de kendi cihazından mevcut menüleri göstererek müşteriye yardımcı olabilirsin.
8. Eşsiz Restoran Deneyimi
Unilever Food Solutions aracılığıyla Spotify’a yükleyebileceğin restoran playlist’i ile misafirlerin nerede olurlarsa olsunlar kendilerini senin mekanındaymış gibi hissedebilir. Ayrıca tam güvenlik için restoran tasarımında benzersiz yenilikler yapabilir; mekanında şeffaf kabinlerle çevrelenmiş masalara yer verebilirsin.
9. Hijyenik Paketli Ürünler
Damlatmayan veya sızdırmayan ambalajlar, kaliteli materyaller ve dayanıklı paketler, her daim yüksek koruyuculuk sağlamayı başarıyor. Özellikle sos ve baharat gibi kolayca dağılabilen ürünleri yoğun olarak kullanan işletmeler için büyük önem taşıyan hijyenik paketli ürünler, mutfakların daima temiz kalmasını sağlıyor.
10. Personel Eğitimleri
İşletmelerin olmazsa olmazları arasında yer alan personel eğitimlerine Covid-19 sürecinde yeni eklemeler yapıldı. Sen de mikroorganizmaların gıdalara bulaşmasını önlemek için yapılması gerekenler veya kusursuz personel hijyeni sağlamanın yolları gibi çeşitli uygulamalara işletmende yer verebilir, böylece eksiksiz hijyen ve güvenlik adımlarını tamamlayabilirsin.
Yeni normal döneminde işini kolaylaştıracak bilgiler ve çok daha fazlasını bulmak için Normalleşme Döneminde Restoranlar İçin 10 Altın Kural-Ürün-Reçete Rehberi’ni indirebilirsin!