Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Yaz Meyveleri ile Yapabileceğin Reçeteler

yaz menüsü

Yaz meyveleri nelerdir ve yazın hangi meyveler yenir sıralayalım. Her meyveyi mevsiminde yemek, hem daha sağlıklı bir tercih hem de o meyvenin lezzetine tam olarak varılmasını sağlıyor. Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen. Yaz meyveleri tek başına sade olarak yenildiği gibi birbirinden lezzetli tariflere de eşlik edebilir. Çilekli şarlot pasta pembe rengiyle göz alırken ızgara şeftalili yaz salatası; burrata peyniri, ceviz, nar ekşisi ve roka yaprakları ile sunuluyor ve kesinlikle tadı damakta kalıyor.

Yaz Sebzeleri ile Yapabileceğin Reçeteler 

yaz menüsü

Mevsiminde yemek, son yıllarda sera üretiminin artması ile daha da önem kazanmış bir kavram. Sera üretimleri oldukça başarılı da olsa, yazın hangi sebzeler yenir bilmek ve menüleri ona göre planlamak şeflerin öncelikli tercihi olmalı. Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya. Yaz sebzelerinin çoğunluğunu çiğ kullanarak ya da sadece haşlayarak renkli ve lezzetli salatalar yapılabilir. Tazecik ve çıtır çıtır olan bu güzellikler, doğanın insanlara sunduğu yaz armağanları. Yaz sebzeleri ile yapabileceğin reçeteler arasında ise peynirli kabak dolması yazın tüm güzelliklerini tek bir tabakta toplarken taze fasulye kavurması geleneksel mutfağa nefis bir dokunuş sunuyor.

yaz menüsü

Renkli yaz meyve ve sebzeleri, tüm dünyadaki şefler için ilham verici ve kesinlikle iştah açıcı. Ülkemizin bulunduğu coğrafyadan ve toprak zenginliğinden dolayı sahip olduğu biyolojik çeşitlilik, birbirinden lezzetli yaz meyve ve sebzelerini ulaşılabilir kılıyor. Onlarla hazırlayabileceğin menüler ve tasarlayacağın yeni reçeteler ise senin yaratıcılığına bağlı şefim.