Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Hindistan cevizinin bilinen faydalarından bazıları şu şekildedir;

  • Sindirim sorunu olan insanlarda bile hızlı ve kolay emilir. Yemeklerde kullanıldığında rahatsızlık ve şişme yapmaz.
  • Hızlı bir şekilde metabolize olur. Hindistan cevizi yağı ile hazırladığın tarifler kilo kontrolü yapanlar için ideal birer alternatif olur.
  • Hindistan cevizi nadir bulunan doymuş bir yağ olan MCT laurik asit açısından zengindir. Bu faydalı madde özellikle anne sütünde bulunur. Organik olarak yetiştirilmiş Hindistan cevizi ürünleri kullanarak hazırladığın yemekler son derece besleyicidir.
  • Kan şekerini dengeler ve stabilize eder. Yani uzun süreli tokluk sağlar.
  • Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklidir. Sindirim sistemindeki kötü bakterilere karşı etkilidir.

Hindistan Cevizi Yağı

Çoğu bitkisel yağın aksine, Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katıdır. Soğuk kış aylarında Hindistan cevizi yağın sert olur! Soğuk zamanlarda onu parçalayarak kullanman gerekir. Hindistan cevizi yağı 24 derecede erir. Yanma noktası ise 175 derecedir. Bu nedenle tüm pişirme işlemlerinde rahatça kullanılabilir. Tadı kolay kolay bozulmaz, yemeğin lezzetini de bozmaz.

Çoğu doymamış yağın aksine Hindistan cevizi yağını buzdolabında saklaman gerekmez. Yapısı ve içeriği gereği küflenmeye ve bozulmalara karşı kendi kendini savunmayı bilir. Yine de kolay ve sağlıklı kullanım için  küçük parçalar halinde kapalı kavanozlarda ve serin yerlerde tutmaya çalış.

Yemeklerde özellikle tereyağı yerine kullanılabilir. Organik Hindistan cevizi yağları tat ve besleyicilik açısından en iyi olanlarıdır. Bu yüzden yemeklerde kullanacağın yağın rafine ve organik olmasına özen göstermelisin. Hindistan cevizinin doğal aroması sotelenen sebzeler ve tavuk yemeklerine çok yakışır. Bunların yanında tüm tatlılar için harika bir malzemedir. Yoğun bir tat vermeden tatlılarda doğal bir lezzet ve yumuşaklık sağlar.

Hindistan Cevizi Unu

Hindistan cevizi unu, kurutulmuş Hindistan cevizi meyvesinden elde edilen yumuşak, doğal olarak tanecikli ve glütensiz bir undur. Hindistan cevizi sütü üretimi sırasında oluşan doğal bir yan üründür. Hindistan cevizi sütü çıkarmak için meyvenin etli kısmı sıkıştırılarak ayrıştırılır. Geride katı parçalardan oluşan bir kısım kalır. Hindistan cevizi sütü üretiminden sonra artık kalan bu posalı kısım düşük bir sıcaklıkta kurutulur ve daha sonra yumuşak, ince bir toz elde edilene kadar öğütülür. Öğütmeden sonra elde edilen un her türlü pişirme işleminde kullanılabilir.

Hindistan cevizi unu protein, lif ve yağ bakımından oldukça yüksektir ve diğer unlarla karşılaştırıldığında karbonhidrat yönünden nispeten düşüktür. İki yemek kaşığı tek bir porsiyonda 5 gram lif ve 3 gram protein ve 1.5 gram yağ bulunur. Hindistan cevizi unu, özellikle paleo, tahılsız ve glütensiz pişirme yapılan fırın ürünlerinde, kek, kurabiye ve ekmek yapımında kullanılabilir. Çok yönlü bir fırın unu olmasına rağmen, kullanımı biraz zahmetlidir.

Şimdiden uyaralım bu alternatif unu pişirmede yeniysen daha önce denenmiş tarifleri birebir uygulayarak işe başlamalısın. Göz kararı hesaplamalar seni yanıltabilir. Hindistan cevizi unu özellikle emicidir ve çok az miktarda un çok fazla miktarda sıvıyı emecektir. Yani doğru oranda kullanmazsan fazla sertleşmiş ürünler elde edersin. Kurutma etkisini gidermek için en iyi yol, pişirme yaparken bol miktarda yumurta kullanmaktır. Yumurta aklarındaki protein, pişmiş ürünlere yapı sağlarken, yumurta sarıları da nem verir.

Hindistan Cevizi Suyu

Son yıllarda, Hindistan cevizi suyu çok popüler bir içecek haline geldi. Lezzetli, canlandırıcı ve aynı zamanda sağlığa da son derece faydalı bu su, meyve suları ve smoothie’ler için harika bir malzemedir. Dahası, çoğu insanın yeterince alamadığı mineraller de dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi ile doludur.

Hindistan cevizi suyu yeşilliğini koruyan, taze Hindistan cevizinin merkezinde bulunan meyve suyudur. Meyveyi beslemeye yardımcı olur. Hindistan cevizi suyu genellikle olgunlaşmış meyvelerde bulunsa da, yaklaşık 6-7 aylık genç Hindistan cevizlerinden gelir. Hindistan cevizi olgunlaştıkça, meyve suyunun bir kısmı sıvı halde kalırken, geri kalanı Hindistan cevizi eti olarak bilinen katı beyaz kısmı olgunlaştırır. Hindistan cevizi suyu meyvede doğal olarak oluşur ve %94 oranında su ve çok az yağ içerir.

Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü, suyunun aksine olgun kahverengi Hindistan cevizinin beyaz etinden elde edilir. Sütün yoğun bir kıvamı ve zengin, kremsi bir dokusu vardır. Tayland ve diğer Güneydoğu Asya mutfaklarındaki yemekler genellikle bu sütle hazırlanır. Deniz ürünleriyle kullanıldığında nefis lezzetler yakalanmasına yardımcı olur. Ayrıca Hindistan'da, Güney Amerika ve Karayip ülkelerinde de popüler bir malzemedir.

Hindistan cevizi suyunun aksine Hindistan cevizi sütü doğal olarak oluşmaz. Hindistan cevizi sütü kıvamına ve ne kadar işlendiğine bağlı olarak kalın veya ince olarak sınıflandırılır. Kalın sütler için katı Hindistan cevizi eti ince ince rendelenir suyla kaynatılır. Karışım daha sonra tülbentten geçirilerek süzülür. İnce Hindistan cevizi için süzme işlemi birkaç kez tekrarlanır. Geleneksel mutfaklarda, tatlılarda ve kalın soslarda kalın Hindistan cevizi sütü kullanılır. İnce süt ise çorbalarda ve hafif soslarda tercih edilir.

Hindistan Cevizi Tozu

Hindistan cevizi tozu ya da Hindistan cevizi rendesi yemeklerde, pastalarda ve tatlı süslemelerinde kullanılır. Hindistan cevizi, tarifin gerektirdiği şekilde bir rende kullanılarak ince veya kalın bir şekilde rendelenebilir. Kalın rendelenmiş sos yapmak için kullanılabilir veya sote esnasında sebzelere sadece eklenebilir. İnce rendelenmiş Hindistan cevizi içeceğe veya salataya eklenebilir.

Rendelenmiş Hindistan cevizi fırında veya ocakta hazırlanabilir. Fırında Hindistan cevizi rendesi hazırlamak için fırını 180 dereceye kadar ısıt. Rendelenmiş Hindistan cevizini bir pişirme kağıdı üzerinde tek bir katman olarak yerleştir. 10-15 dakika, hafif kızarana kadar pişir. Yanmayı önlemek için sık sık karıştır ve kontrol et. Fırından çıkar ve kullanmadan önce soğumaya bırak. Tavada hazırlamak için rendelenmiş Hindistan cevizini tavaya alıp altın kahverengine dönene kadar sote et. Aman dikkat, sürekli olarak karıştırmalısın! Kokusu tüm mutfağa yayılmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakabilirsin.

Hindistan Cevizi Şekeri

Hindistan cevizi şekeri ayrıca Hindistan cevizi palmiyesi şekeri olarak da bilinir. Hindistan cevizi ağacının şekerli dolaşım sıvısı olan Hindistan cevizi özütünden yapılan doğal bir şekerdir. Genellikle palm şekeri ile karıştırılsa da içerik olarak daha farklıdır.

Hindistan cevizi şekeri iki adımda yapılır: Hindistan cevizi ağacının çiçeğinde bir kesik açılır ve öz suyu kaplara toplanır. Toplanan öz suyu, sıvının çoğu buharlaşana kadar ısı altında tutulur. Son ürün kahverengi ve granül hale gelir. Rengi ham şekere benzer, ancak parçacık büyüklüğü tipik olarak daha küçük veya daha değişkendir. Yemeklerde ve tatlılarda, şekere ve bala alternatif olarak kullanılabilir. Kahve ve sıcak içeceklere doğal tat ve aroma katar.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu