Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Konfit Nasıl Yapılır?

konfit

Konfit tekniği esas olarak malzemeleri, yağda ve yavaş pişirmeye dayanır. Kısık ateş bu pişirme tekniğinin en temel özelliğidir. Yıllar içinde şehir şehir, ülke ülke gezen Fransız aşçılar, bu tekniğe farklı yorumlar da katmışlardır. Çok eski zamanlardan beri uygulanan bu tekniğin ortaya çıkış amacı, gıdaların bozulmadan uzun süre saklanabilmesini sağlamaktır. Bu sebeple konfit tekniği ile pişirilen yiyecekler günlerce bozulmadan saklanabilir. Özellikle et pişirme sırları söz konusu olduğunda konfit tekniğinden söz etmemek olmaz. Kendi yağıyla uzun süre boyunca kısık ateşte pişen etler, çok daha güzel bir lezzet alırken aynı zamanda uzun süre de saklanabilir. 

Kendi yağıyla birlikte pişen etlerin etrafını yağ tabakası kaplayacağı için etin havayla teması kesilir ve böylece etler çok daha uzun süre bozulmadan kalabilir. Hangi et nasıl pişirilmeli diye merak edenler için tabii ki farklı teknikler mevcuttur, konfit ise bilinen en eski ve güvenilir tekniklerden birisidir. Konfit tekniği uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besinlerin yağda kızartılmamasıdır. Konfitte malzemeler, yağın içinde yavaş yavaş pişer, ancak asla kızarmaz.

Kuzu Konfit

Bu tekniğin uygulama alanlarında özellikle et konfitin tercih edildiğini söylemiştik. Bunlar arasında da kuzu konfitin yeri ayrıdır. Kuzu konfit için kaburgalı bir kuzu eti gereklidir. 4 ya da 5 saat gibi bir süre kendi yağıyla ve çok az zeytinyağı ilavesi ile bir tencerede pişirilen kuzu kaburga, konfit tekniği ile pişmiş olur. Ortaya lokum gibi dağılan ve çok lezzetli bir et yemeği çıkar.

Soğan Konfit

konfit

Et yemeklerinin yanı sıra soğan ve sarımsak içinde kullanılan konfit tekniği, profesyonel mutfaklarda tercih edilir. Soğana bambaşka bir aroma katan konfit pişirme sayesinde yemeklerin lezzeti artar. Kabuğu soyulan soğanlar ve özellikle arpacık soğanlar, derince bir fırın kabında zeytinyağıyla pişirilir ve ardından yağıyla birlikte şişelenir. İhtiyaç oldukça o yağın içinden alınarak kullanılır. Bu aromalı soğanların yemeklere kattığı lezzet bambaşkadır. Ayrıca bu şekilde şişelenen soğanlar, oldukça uzun süre de saklanabilir.

Konfit tekniği nedir ve nerelerde kullanılır detaylıca bakmış olduk şefim. Sen de mutfağında bu tekniğe yer vererek bambaşka reçetelere imzanı atabilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu