Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Dana Üst Sokum Eti - Temizlenmiş, Sinirsiz, Parmak Şeklinde Kesilmiş 1.6 kg
  • Taze Zencefil - Rendelenmiş 20 g
  • Sarımsak - Ezilmiş 15 g
  • Soğan, ince doğranmış 50 g
  • Şeker, esmer 53 g
  • Balık sosu (Çin) 45 ml
  • Ayçiçek yağı 200 ml
  • Soya sosu, standart 30 ml
  • Limon Çubuğu (lemon grass) - Sadece Beyaz Kısımları, Hafifçe Dövülerek Ezilmiş 35 g
  • Yer Fıstığı Ezmesi 135 g
  • Sarımsak (İnce Kıyılmış) 5 g
  • Yağ, Susam 10 ml
  • Hindistan Cevizi Sütü 200 ml
  • Biber, kırmızı dolmalık (jülyen) 8 g
  • Taze Kişniş, İnce Doğranmış 2 g
  1. Hazırlanışı

    • Dana eti haricindeki malzemeleri bir sos kabının içerisinde iyice karıştırın.
    • Daha sonra etleri hazırladığınız bu marinasyonun içine atarak 4 saat kadar dolapta bekletin.
    • Etleri dolaptan çıkartın ve ince uzun şişlere geçirin.
    • Daha sonra kömür ızgarasında çevirerek arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre pişirin.
    • Hazırladığınız şişleri yerfıstığı dip sosu ile servis edin
    • Yerfıstığı dip sosu için: Tüm yerfıstığı dip sos malzemesini bir mayonez tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice çırparak kıvamlı bir dip sos elde edin.
+