Dana Eti "Satay", Yerfıstığı Dip Sosu ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Dana Üst Sokum Eti - Temizlenmiş, Sinirsiz, Parmak Şeklinde Kesilmiş 1.6 kg
-
Taze Zencefil - Rendelenmiş 20.0 g
-
Sarımsak - Ezilmiş 15.0 g
-
Soğan, ince doğranmış 50.0 g
-
Şeker, esmer 53.0 g
-
Balık sosu (Çin) 45.0 ml
-
Ayçiçek yağı 200.0 ml
-
Soya sosu, standart 30.0 ml
-
Limon Çubuğu (lemon grass) - Sadece Beyaz Kısımları, Hafifçe Dövülerek Ezilmiş 35.0 g
-
Yer Fıstığı Ezmesi 135.0 g
-
Sarımsak (İnce Kıyılmış) 5.0 g
-
Yağ, Susam 10.0 ml
-
Hindistan Cevizi Sütü 200.0 ml
-
Biber, kırmızı dolmalık (jülyen) 8.0 g
-
Taze Kişniş, İnce Doğranmış 2.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Dana eti haricindeki malzemeleri bir sos kabının içerisinde iyice karıştırın.
- Daha sonra etleri hazırladığınız bu marinasyonun içine atarak 4 saat kadar dolapta bekletin.
- Etleri dolaptan çıkartın ve ince uzun şişlere geçirin.
- Daha sonra kömür ızgarasında çevirerek arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre pişirin.
- Hazırladığınız şişleri yerfıstığı dip sosu ile servis edin
- Yerfıstığı dip sosu için: Tüm yerfıstığı dip sos malzemesini bir mayonez tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice çırparak kıvamlı bir dip sos elde edin.