Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Marinasyon Nedir?

Kırmızı et, tavuk veya balık yemeklerinin her biri için farklı malzemelerle hazırlanan, baharatlarla lezzetlendirilen sosa marinat sosu denir. Etlerin bu sosun içinde belli süre bekletilme işlemi de marinasyondur. Marinasyona sık kullanılan tabirle terbiye etmek de denilebilir. Suyu içinde hapsolmuş, yumuşak ve lezzetli bir et pişirmek istiyorsan marinasyonu asla hafife alma. Aynı etle kaç farklı lezzet yaratabileceğine sen bile inanamayacaksın.

 

Hangi Etler Marine Edilebilir?

Marinasyon için hazırlayacağın sos ne kadar güzel olursa olsun et seçimin başarılı değilse maalesef istediğin sonucu elde edemezsin. Yıllardır gittiğin ve güvendiğin bir kasabın varsa ne ala... "Bana her zamankinden." der gönül rahatlığıyla etini alırsın ama eti kendin seçmen gerekiyorsa öncelikle etin yağ dağılımına dikkat etmelisin. Yağı adeta mermer görüntüsündeki gibi homojen dağılmış olmalı. Kalınlığı yaklaşık 2 parmak civarında olanlara odaklan ve eti asla dövdürme ki suyu içinde kalsın.

Knorr Fs Et Çeşnisi Yeni

Koruyucu ve renklendirici içermez. Benmariye dayanıklıdır. 10 Farklı Baharat İçerir. MSG eklenmemiştir. UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
238 477
₺238,33 Ürün Fiyatı

Marinat Sosu Nasıl Hazırlanır?

Marinasyon teknikleri senin tercihine göre değişkenlik gösterebilir. Sosun içeriği çok önemli olduğu için etin yanında servis edilecek yan yemeklerle dans ettirmelisin. Karabiber ve zeytinyağı olmazsa olmazlardan... Sarımsak ve dijon hardal çok yakışır. Baharatların kurusunu değil de tazesini tercih edersen aromalar ete çok daha güzel işler. Mesela; kekik, biberiye ve mercanköşk kullanabilirsin. Mis gibi kokuları burnuna geldi mi ? Tüm bu malzemeleri dömi glas sos ile güzelce harmanlayıp diğer aşamaya geçebilirsin. O da etin marinat sosu ile buluşması...

 

Antrikot Nasıl Marine Edilir?

Marinasyon işlemi için etin oda sıcaklığında olması gerekir. Neden mi? Hazırladığın sos oda sıcaklığında da o yüzden. Yani özetle; biri soğuk biri sıcak olmasın ki sos etin içine güzelce nüfuz edebilsin. Ama eti olduğu gibi sosun içine hemen koymamak gerekir. Önce biraz masaj yap ki gevşesin, yorgunluğu gitsin. Sonra da marine banyosuna yatır onu. Kabın ağzını güzelce kapatıp yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırak. Ağızda lime lime dağılan antrikot için geri sayım başlasın. Marinasyonla ızgarada, mangalda veya döküm tavada yüksek ısıda pişireceğin tüm etlerin lezzetine lezzet katabilirsin. Marine edilmeye gerek olmayan etleri ise haşlama veya buğulama gibi yöntemlerle pişirebilirsin.