Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Et Mühürlendiğinde Aslında Ne Olur?

Etin mühürlenmesi etin, kuru zeminde yüksek bir sıcaklıkta pişirildiği anlamına gelir. Bu işlem sırasında;

  • Et biraz esmerleşir. Etin bu renk değiştirmesine Maillard reaksiyonu denir.
  • Et sıcak tavaya çarptığında yüzeyindeki nem buharlaşır ve et kimyasal bir değişikliğe uğrar.
  • Bu değişiklik sonucu et kavrulma tadının olduğu enfes bir aroma ve lezzet kazanır. Kavurmanın tadı işte bu yüzden vazgeçilmezdir.

 

Knorr Fs Et Çeşnisi Yeni

Koruyucu ve renklendirici içermez. Benmariye dayanıklıdır. 10 Farklı Baharat İçerir. MSG eklenmemiştir. UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
213 426
₺212,79 Ürün Fiyatı

Et Neden Mühürlenir?

Usta ellerden çıkmış bir eti kesmek için onunla boğuşman gerekmez. Yumuşacıktır ve aromalıdır. Bu ustalığa ulaşmak için pişirme tekniklerini ve nedenlerini iyi bilmek gerekir. Bir eti mühürlemenin üç önemli sebebi var.

1. Eti Sulu Tutar

Mühürleme işlemi genel olarak etin dış katmanında bir kabuk oluşturarak suyunun içeride tutulması işlemidir. Pişirme sırasında etin dış yüzeyi nemini kaybetse de, içerisindeki yağ doğru ısı derecesiyle erir ve harika bir sululuk sağlar.

2. Ete Renk Verir

Tabaktaki yemeğin tadı kadar görüntüsünün de iştah açıcı olması gerektiğini biliyorsun. Düşük ısıda pişen etler açık gri bir renk alır. Pişirdiğin yemeğin tadı nasıl olursa olsun, gri bir et pek de iştahları kabartmaz. Bu yüzden eti mühürleyip o dışı nar gibi kızarmış parlak kahverengi görüntüye kavuşturman çok önemlidir.


3. Tüm Yemeğe Tat Verir

Kavrulmuş, ızgaralanmış ve kızarmış etlerin dış yüzeyleri çok daha lezzetli olur. Örneğin; yemeğe eklenecek kemikli et mühürleme yapıldığında tüm yemeğin kokusu ve kıvamı zenginleşir. Çünkü dıştaki et ateşle daha fazla temas eder ve özel aromalar oluşur. Böylece mühürlenen ve dış yüzeyleri kızartılmış etler daha yoğun ve karmaşık lezzetlere sahip olur.


Mühürlenen Et Neyle Servis Edilebilir?

Mühürlü etleri özellikle biftek gibi kalın parçaları pişirdikten sonra kısa bir süre bekletmek aromalarının ve lezzetlerinin artmasını sağlar. Özenle hazırladığın mühürlenmiş etleri servis ederken yanına patates püresi ya da tavada baharatlarla sotelediğin patatesleri sunabilirsin. Mevsim sebzeleriyle hazırlanan salatalar da mühürlenen ete son derece yakışır. Kanat veya biftek gibi etleri mühürleyerek hazırladığında yanlarına çeşitli soslar ekleyerek sunabilirsin. Lezzetini arttırmak istersen brokoli ve havuç gibi kök sebzeleri ızgaralayarak kullanabilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.