Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Bütün Bonfile - temizlenmiş fitilsiz, ince olanlarından 1.8 kg
  • Patates 1.0 kg
  • Tereyağı 50.0 g
  • Ayı Köşkü Mantarı - minik küp kesilmiş 300.0 g
  • Zeytinyağı 40.0 ml
  • Ispanak (Taze - Küçük Yaprak) 75.0 g
  • Domates, kiraz 200.0 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 5.0 g
  • Ayçiçek yağı 200.0 ml

BBQ'de Bütün Bonfile, Rozet Patates, Ayıköşkü Mantarı, Taze Ispanak Yaprakları ve Demi Glace Sos ile nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Bütün bonfileyi Knorr Et Suyu Toz Bulyon ve ayçiçek yağı ile marine edip 3-4 saat dolapta bekletin. Daha sonra ızgarada sürekli çevirerek istediğiniz pişme derecesine gelene dek pişirin.
    • Patatesleri soyup bir kesici forma yardımıyla rozet şeklinde kesin. Daha sonra bunları tuzlu suda bir miktar haşlayın, bunu yaparken patateslerin çok pişip dağılmaması önemlidir. Bir tavada tereyağını kızdırıp patates rozetlerini yüzeyleri kızarana dek pişirin.
    • Ayrı bir tavada da bir miktar tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak kızdırın ve mantarları sarımsaklar ile birlikte harlı ateşte kavurun, tuzunu-biberini ayarlayıp kenara alın.
    • Demi Glace Sos için: Knorr Demi Glace Et Sosu' nu soğuk su ile karıştırarak açın. Daha sonra ocağın üzerine alın ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
    • Kiraz domatesleri ikiye kesip hafifçe ızgarada pişirin.
    • Zeytinleri mikserde püre haline getirin ve bir yağlı kağıdın üzerinde 40-50⁰C'lik fırında iyice kuruyana dek bekletin. Kuruyan zeytin püresini elinizle toz haline getirin.
    • Pişirdiğiniz bonfileyi ince dilimleyin ve patateslerin üzerine yerleştirin, daha sonrada zeytin tozunu, mantarları, kiraz domatesleri, ıspanak yapraklarını yerleştirip Demi Glace Sos gezdirerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu