Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Biber, kırmızı kapya 1000 g
  • Kabak 3000 g
  • Kırmızı Soğan 1500 g
  • Zeytinyağı 600 ml
  • Tuz 20 g
  • Patates (küçük boy) 4000 g
  • Taze fasulye 2500 g
  • Domates 1500 g
  • Sarımsak 50 g
  • Limon suyu, taze sıkılmış 50 ml
  • Kekik, kurutulmuş 10 g
  • Maydanoz, taze 75 g
  • Domates sosu 1500 g
  • Su 1300 ml
  1. Hazırlanışı:

    • Tüm sebzeleri aynı boyutlarda olacak şekilde 3-4 cm uzunluğunda doğrayın.
    • Kabak ve soğanları hafif zeytinyağı ile kızdırdığınız bir tavada hafifçe kavurun ve tuzunu ayarlayın.
    • Daha sonra 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirin.
    • Piştikten sonra çıkartıp bir süzgece alın.
    • Geri kalan zeytinyağı ile patates, taze fasulye, sarımsak, limon suyu, domates, domates sosunu ve kekiği harmanlayıp tuzunu atarak lezzetlendirin.
    • Bu sebzeleri yayvan bir güveç tenceresine alarak yayın, üzerine daha önce hazırladığınız kabak ve soğanları dağıtın.
    • Alüminyum folyo ile üzerini kapatın ve 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
    • Sonra folyoyu çıkartın ve yemek suyunu çekip sebzeler pişene dek ve güvecin üst kısmı da kızarana kadar pişirin.
    • Pişen güveci fırından çıkartın ve 10 dakika kadar dinlendirip üstüne maydanoz serpiştirip servis edin.