+

Hazırlanışı

  • Makarna, rigattoni 400 g
  • Tereyağı 60 g
  • Un, buğday 34 g
  • Süt 960 ml
  • Tuz 3 g
  • Biber 2 g
  • Cheddar Peyniri, rendelenmiş 480 g
  1. Hazırlanışı

    • Hafif tuzlu ve kaynamakta olan suda makarnaları haşlayın, bu işlemi yaparken paket üzerindeki direktifleri takip edin. Makarnaların aldente olmasına dikkat edin.
    • Tereyağını bir tencereye atın ve orta harlı ateşte eritin, sonra unu atıp karıştırarak esmerleşene kadar kavurun.
    • Sonra sütü tuz ve biberi ilave edip çırparak karıştırın.
    • Sos koyulaşıp kabarcıklar patlamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 6 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Peynirini ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
    • Süzdürdüğünüz makarnaları bu sosun içine atıp karıştırın.
    • Makarnaların hepsini alabilecek ve fırına atabileceğiniz sığ bir pişirme kabının içini yağlayıp makarna karışımını boşaltın.
    • 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kabarcıklar yoğunlaşınca fırından çıkartın ve üstünün daha fazla kızarmasını istiyorsanız salamandrada bir kaç dakika tutarak istediğiniz kızarma görüntüsünü elde edin.
    • Üstüne taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
+