Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Makarna, rigattoni 400.0 g
  • Tereyağı 60.0 g
  • Un, buğday 34.0 g
  • Süt 960.0 ml
  • Tuz 3.0 g
  • Biber 2.0 g
  • Cheddar Peyniri, rendelenmiş 480.0 g

Mac & Cheese Fırınlanmış Peynirli Makarna nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Hafif tuzlu ve kaynamakta olan suda makarnaları haşlayın, bu işlemi yaparken paket üzerindeki direktifleri takip edin. Makarnaların aldente olmasına dikkat edin.
    • Tereyağını bir tencereye atın ve orta harlı ateşte eritin, sonra unu atıp karıştırarak esmerleşene kadar kavurun.
    • Sonra sütü tuz ve biberi ilave edip çırparak karıştırın.
    • Sos koyulaşıp kabarcıklar patlamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 6 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Peynirini ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
    • Süzdürdüğünüz makarnaları bu sosun içine atıp karıştırın.
    • Makarnaların hepsini alabilecek ve fırına atabileceğiniz sığ bir pişirme kabının içini yağlayıp makarna karışımını boşaltın.
    • 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kabarcıklar yoğunlaşınca fırından çıkartın ve üstünün daha fazla kızarmasını istiyorsanız salamandrada bir kaç dakika tutarak istediğiniz kızarma görüntüsünü elde edin.
    • Üstüne taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu