Mac & Cheese Fırınlanmış Peynirli Makarna
Unilever Food Solutions'da Mac & Cheese Fırınlanmış Peynirli Makarna şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Makarna, rigattoni 400 g
-
Tereyağı 60 g
-
Un, buğday 34 g
-
Süt 960 ml
-
Tuz 3 g
-
Biber 2 g
-
Cheddar Peyniri, rendelenmiş 480 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Hafif tuzlu ve kaynamakta olan suda makarnaları haşlayın, bu işlemi yaparken paket üzerindeki direktifleri takip edin. Makarnaların aldente olmasına dikkat edin.
- Tereyağını bir tencereye atın ve orta harlı ateşte eritin, sonra unu atıp karıştırarak esmerleşene kadar kavurun.
- Sonra sütü tuz ve biberi ilave edip çırparak karıştırın.
- Sos koyulaşıp kabarcıklar patlamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 6 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Peynirini ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Süzdürdüğünüz makarnaları bu sosun içine atıp karıştırın.
- Makarnaların hepsini alabilecek ve fırına atabileceğiniz sığ bir pişirme kabının içini yağlayıp makarna karışımını boşaltın.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kabarcıklar yoğunlaşınca fırından çıkartın ve üstünün daha fazla kızarmasını istiyorsanız salamandrada bir kaç dakika tutarak istediğiniz kızarma görüntüsünü elde edin.
- Üstüne taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.