+

Kayısılı ve Portakallı Kereviz

  • Kereviz 2000 g
  • Yumurta sarısı 1 adet
  • Un, buğday 8 g
  • Kuru kayısı 200 g
  • Yeşil/taze soğan (ince kıyım) 90 g
  • Knorr Tatlı Kırmızı Biberli ve Maydanozlu Salata Sosu 750 g 10 g
  • Su 1200 ml
  • Zeytinyağı 70 ml
  • Ayçiçek yağı 100 ml
  • Tuz 4 g
  • Toz şeker 8 g
  • Portakal 400 g
  • Limon 200 g
  1. Kayısılı ve Portakallı Kereviz

    • Bir tencere içinde çırpma teli yardımı ile yumurta sarısı, unu çırpın ve az zeytin yağı, ayçiçek yağı yedirin.
    • Portakal suyu, limon suyu, toz şeker, tuz, suyu ilave edin çırpın ve süzdürün.
    • Kerevizleri ilave edin ve kısık ateşte 25 dk kaynatın
    • En son olarak kuru kayısı, Knorr Tatlı Kırmızı Biberli Salata Sosu ve Knorr Sarımsaklı Çeşniyi ilave edin 10 dk. daha kısık ateşte kaynatın
    • Servis ederken taze soğanları ilave edin ve servise hazır hale getirin.
+