Mengen Pilavı
Unilever Food Solutions'da Mengen Pilavı şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Mengen Pilavı
-
Pirinç 600.0 g
-
Tereyağı 50.0 g
-
Ayçiçek yağı 50.0 ml
-
Kuru soğan 40.0 g
-
Dana eti 350.0 g
-
Kültür Mantarı 150.0 g
-
Su 800.0 ml
-
Domates 100.0 g
-
Ceviz 50.0 g
-
Dereotu, taze 5.0 g
-
Kekik, taze 3.0 g
Hazırlık
-
Mengen Pilavı
- Pirinçleri bol suda yıkayın ve süzün.
- Tereyağın yarısı ile sırasıyla kuru soğan, dana eti ve mantarı kavurun ve 800 ml su ile Knorr Et Bulyon'u ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kalan tereyağı ve ayçiçek yağı ile pirinci kavurun ve kaynayan suyu pirince ilave edin.
- Pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Demlenen pilavı karıştırdıktan sonra domates, ceviz, dereotu ve taze kekiği ilave edin ve servise hazır hale getirin.