Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Mengen Pilavı

  • Pirinç 600.0 g
  • Tereyağı 50.0 g
  • Ayçiçek yağı 50.0 ml
  • Kuru soğan 40.0 g
  • Dana eti 350.0 g
  • Kültür Mantarı 150.0 g
  • Su 800.0 ml
  • Domates 100.0 g
  • Ceviz 50.0 g
  • Dereotu, taze 5.0 g
  • Kekik, taze 3.0 g
  1. Mengen Pilavı

    • Pirinçleri bol suda yıkayın ve süzün.
    • Tereyağın yarısı ile sırasıyla kuru soğan, dana eti ve mantarı kavurun ve 800 ml su ile Knorr Et Bulyon'u ekleyin, kaynamaya bırakın.
    • Kalan tereyağı ve ayçiçek yağı ile pirinci kavurun ve kaynayan suyu pirince ilave edin.
    • Pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    • Demlenen pilavı karıştırdıktan sonra domates, ceviz, dereotu ve taze kekiği ilave edin ve servise hazır hale getirin.