Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Mengen Pilavı

  • Pirinç 600 g
  • Tereyağı 50 g
  • Ayçiçek yağı 50 ml
  • Kuru soğan 40 g
  • Dana eti 350 g
  • Kültür Mantarı 150 g
  • Su 800 ml
  • Domates 100 g
  • Ceviz 50 g
  • Dereotu, taze 5 g
  • Kekik, taze 3 g
  1. Mengen Pilavı

    • Pirinçleri bol suda yıkayın ve süzün.
    • Tereyağın yarısı ile sırasıyla kuru soğan, dana eti ve mantarı kavurun ve 800 ml su ile Knorr Et Bulyon'u ekleyin, kaynamaya bırakın.
    • Kalan tereyağı ve ayçiçek yağı ile pirinci kavurun ve kaynayan suyu pirince ilave edin.
    • Pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    • Demlenen pilavı karıştırdıktan sonra domates, ceviz, dereotu ve taze kekiği ilave edin ve servise hazır hale getirin.

+