Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Tavuk suyu 360 ml
  • Nişasta, Mısır 115 g
  • Sirke - Pirinç 90 ml
  • Soya sosu, standart 150 ml
  • Hoisin Sos 75 g
  • Ayçiçek yağı 90 ml
  • Yumurta sarısı 6 adet
  • Taze Zencefil 20 g
  • Kırmızı Acı Biber 10 adet
  • Yağ, Susam 30 ml
  • Taze Soğan, İnce Doğranmış 40 g
  • Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 1500 g
  1. Hazırlanışı

    • Sos için gerekli olan; tavuk suyu, mısır nişastası, pirinç sirkesi, soya sos, hoisin sos'u Knorr Arrabbiata Sos ile birlikte bir karıştırma kabına koyup iyice çırpın ve kenara alın.
    • Başka bir kabın içerisinde diğer malzemelerden mısır nişastasını, soya sosu, ayçiçek yağının yarısını ve yumurta sarılarını koyup iyice çırpın. Daha sonra tavuk etlerini bu karışımın içine atın ve karıştırarak her taraflarının bu sosla kaplanmasını sağlayın.
    • Büyük bir tavanın içine ayçiçek yağının geri kalanını koyup kızdırın, daha sonra ocağın altını tamamen açıp tavukları tavaya atın ve harlı ateşte kızartın. Kızaran tavukları kağıt peçete üzerine çıkartın.
    • Tavukları kızarttığınız yağı başka bir tavaya süzdürün ve zencefil, sarımsak ve biberleri bu yağın içine atıp kavurun. Daha sonra ilk olarak hazırladığınız sosu ekleyin ve koyulaşıncaya kadar kaynatın.
    • Tavuklarıda ekleyip sos tavukları tamamen kaplayana dek pişirin, ve son olarak susam yağını pişen tavukların üzerine gezdirin.
    • Haşlanmış brokoli ve buharda pişmiş pirinç ile servis edin.
+