+

Hazırlanışı

  1. Hazırlanışı

    • Sos için gerekli olan; tavuk suyu, mısır nişastası, pirinç sirkesi, soya sos, hoisin sos'u Knorr Arrabbiata Sos ile birlikte bir karıştırma kabına koyup iyice çırpın ve kenara alın.
    • Başka bir kabın içerisinde diğer malzemelerden mısır nişastasını, soya sosu, ayçiçek yağının yarısını ve yumurta sarılarını koyup iyice çırpın. Daha sonra tavuk etlerini bu karışımın içine atın ve karıştırarak her taraflarının bu sosla kaplanmasını sağlayın.
    • Büyük bir tavanın içine ayçiçek yağının geri kalanını koyup kızdırın, daha sonra ocağın altını tamamen açıp tavukları tavaya atın ve harlı ateşte kızartın. Kızaran tavukları kağıt peçete üzerine çıkartın.
    • Tavukları kızarttığınız yağı başka bir tavaya süzdürün ve zencefil, sarımsak ve biberleri bu yağın içine atıp kavurun. Daha sonra ilk olarak hazırladığınız sosu ekleyin ve koyulaşıncaya kadar kaynatın.
    • Tavuklarıda ekleyip sos tavukları tamamen kaplayana dek pişirin, ve son olarak susam yağını pişen tavukların üzerine gezdirin.
    • Haşlanmış brokoli ve buharda pişmiş pirinç ile servis edin.
+