Izgara Kuzu Kaburga, Sarımsak Ve Taze Baharatlar İle

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Kuzu, kaburga (kemiksiz) 3.0 kg
-
Biberiye, taze (ince kıyım) 20.0 g
-
Kekik, taze 30.0 g
-
Zeytinyağı 500.0 ml
-
Sarımsak, diş 4.0 adet
-
Kırmızı biber 125.0 g
-
Kırmızı biber, pul 12.0 g
-
Karabiber 5.0 g
-
Deniz tuzu 15.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Kuzu kaburga etlerini uygun parçalara bölüp bir kabın içerisinde zeytinyağı, taze kekik yaprakları, parçalanmış taze biberiye dalları ve Knorr Fajita Çeşnisi ile marine edin, 1-2 saat dolapta dinlendirin.
- Daha sonra etleri hafif harlı kömür ızgarasında sürekli çevirerek ağır ağır pişirin.
- Etlerin yanında da ikiye böldüğünüz bütün sarımsakları hafifçe zeytinyağına bulayıp pişirin.
- Kaburgalar pişince servis tabağına alın ve üzerine ince dilimlenmiş acı kırmızı biber, pul biber, deniz tuzu ve karabiber serpiştirip sarımsaklar ile servis edin.