Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Menüler işletmeleri zirveye çıkarabileceği gibi, başarısızlığına da yol açabilir. Menünüz yemeklerin adı ve fiyatından çok daha fazlasını içermelidir. Yoğun rekabette menünüzü öne çıkarmak için aklınızda bulundurmanız gereken 5 etkeni aşağıda bulabilirsiniz.

1.  Yemek Malzemelerinin Kaynağını Sunun

Günümüzde tüketiciler yemeklerinin nereden geldiği ve nasıl hazırlandığı konusunda daha bilinçli. Misafirlerinizi doyurmak ve içlerini rahatlatmak için kullandığınız malzemelerin kaynağına ve nereden geldiğine dikkat edin.

2. Yerel Lezzetleri Unutmayın

Hem yerli tüketiciler hem de yabancı turistler yerel mutfağı çok çekici buluyor, özellikle kişisel deneyimlerinden ve sosyal medyadan aşina oldukları için sokak yemekleri de çok popüler.

3. Artisan Yemekler

Dünyayı kasıp kavuran en son yemek trendi organik olarak yetiştirilmiş, zararlı maddeler barındırmayan, yerel ürünlerle yapılan ve kolayca hazırlanan ama lezzetli bir biçimde pişirilen artizan yemekler. Misafirler özellikle de yabancı turistler, yerel olarak yetiştirilmiş malzemelerden yapılmış özgün yemekler yeme fikrine ve yemeklerin özgün hikayelerine bayılırlar. 

Bir oteliniz varsa veya bir otelde çalışıyorsanız, bu malzemeleri aromalarını zenginleştirerek eşsiz bir yemek yaratmayı bilen bir Artizan şefini ekibinize katmayı düşünebilirsiniz. Şef, hikâyelerini misafirlere anlatabilmek için her malzemeyi çok iyi bir şekilde tanımalıdır. Bu sayede misafirler yemeğin tadını takdir edebilir ve yemeğin tekrar sipariş edilme olasılığı da artar. 

4. Yemek Kültürü ve Yöresel Yemekleri Dahil Edin

Yemek kültürü veya başka bir deyişle geleneksel yemekler nesilden nesile aktarılan mutfak mirasımızın büyük bir parçası. Güçlü yerel yemek kültürümüzü ön plana çıkararak işletmenize müşteri çekebilir, turist sayısını artırabilirsiniz. Bununla birlikte, bu yemekleri kusursuz bir şekilde hazırlayabilecek şeflere sahip olmanız gerekir.  

5. Sağlıklı Gıda Seçeneklerini Artırın

Sebze ve meyve gibi “çiğ” malzemeler, minimum işleme ve pişirme gerektiren sebze ve et gibi "temiz" gıdalar ve sebze yemekleri gibi çeşitli sağlıklı yemek tarzları bu kapsama girer. Son dönemde tüketiciler ve turistler sağlıklarına daha fazla dikkat ettikleri için çeşitli sağlıklı seçenekler sunan yeni yemekler hazırlamak HORECA girişimcilerinin menülerini hazırlarken dikkate almaları gereken önemli bir etkendir.

 

İlham veren çorba ve et suyu tarifleri için tıklayın.