California Roll
Unilever Food Solutions'da California Roll şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Avakado 2.0 adet
-
Sushi Pirinci 350.0 g
-
Nori- kuru deniz yosunu yaprağı 5.0 adet
-
Tobiko 20.0 g
-
yengeç eti- Haşlanıp minik parçalanmış 230.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Nori yaprağını ortadan ikiye bölün.
- Sushi yuvarlama matının üzerine plastik folyoyu serip yosun yaprağını üstüne yerleştirin.
- Yosunun üzerine yeteri kadar önceden hazırlamış olduğunuz sushi pirincini ince bir tabaka halinde yayın. Pirincin elinize yapışmaması için biraz su ile nemlendirin.
- Yaprağı kaldırıp çevirin ve folyonun üzerine ters kapatın, böylece pirinç dış kısma gelecektir
- Daha sonra yaprağın uç kısmana mayonez ile karıştırıp lezzetlendirdiğiniz yengeç etini uzunlamasına yayın.
- Avokado dilimlerini de yengeç etlerinin üstüne yapıştırın.
- Sonra plastik folyonun içte kalmamasına dikkat ederek sıkı bir şekilde rulo yada kare olarak yuvarlayın.
- Daha sonra bu ruloları tobikonun içinde yuvarlayarak üstüne yapışmalarını sağlayın.
- 2 cm. kalınlığında dilimleyerek yanında wasabi, soya sos ve zencefil turşusu ile birlikte servis edin.