Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Avakado 2 adet
  • Sushi Pirinci 350 g
  • Nori- kuru deniz yosunu yaprağı 5 adet
  • Hellmann's Mayonez 30 g
  • Tobiko 20 g
  • yengeç eti- Haşlanıp minik parçalanmış 230 g
  1. Hazırlanışı

    • Nori yaprağını ortadan ikiye bölün.
    • Sushi yuvarlama matının üzerine plastik folyoyu serip yosun yaprağını üstüne yerleştirin.
    • Yosunun üzerine yeteri kadar önceden hazırlamış olduğunuz sushi pirincini ince bir tabaka halinde yayın. Pirincin elinize yapışmaması için biraz su ile nemlendirin.
    • Yaprağı kaldırıp çevirin ve folyonun üzerine ters kapatın, böylece pirinç dış kısma gelecektir
    • Daha sonra yaprağın uç kısmana mayonez ile karıştırıp lezzetlendirdiğiniz yengeç etini uzunlamasına yayın.
    • Avokado dilimlerini de yengeç etlerinin üstüne yapıştırın.
    • Sonra plastik folyonun içte kalmamasına dikkat ederek sıkı bir şekilde rulo yada kare olarak yuvarlayın.
    • Daha sonra bu ruloları tobikonun içinde yuvarlayarak üstüne yapışmalarını sağlayın.
    • 2 cm. kalınlığında dilimleyerek yanında wasabi, soya sos ve zencefil turşusu ile birlikte servis edin.
+